Днес Европейската комисия обяви кои са 100-те неутрални по отношение

...
Днес Европейската комисия обяви кои са 100-те неутрални по отношение
Коментари Харесай

Габрово е сред 100-те климатично неутрални и интелигентни градове до 2030 г.

Днес Европейската комисия разгласи кои са 100-те неутрални във връзка с климата до 2030 г. градове в Мисията на Европейски Съюз.

От получените рекорден брой кандидатури, 377, от 27-те страни – членки и още 9 страни, асоциирани или с капацитет за асоцииране към , Габрово и София са единствените представители от страната ни, които са включени в така наречен Мисия на първите 100 климатично неутрални и интелигентни градове до 2030 година

100-те града съставляват 12% от популацията на Европейски Съюз и упованията са те да бъдат водещи центрове за реализиране на климатична индиферентност и да се трансфорат в европейски иновационни хъбове.

360 милиона евро е финансирането до 2023 година Ключов детайл е създаването на контракти за климата от определените градове, приспособени към съответните локални условия. Всеки контракт ще включва проект за деяние, времева рамка и капиталова тактика за реализиране на климатична индиферентност до 2030 година Те ще бъдат основани в съдействие сред районните и локални управляващи, жителите, университетските и научните среди, бизнеса. Ползите за градовете включват и техническа помощ, работа в мрежа, шерване на положителни практики посредством особено основана за задачата платформа „ Градове с нулеви излъчвания “.

Иновациите, жителите и районите са в центъра на решенията за реализиране на климатична индиферентност в Европа. Сътрудничеството, взаимното обрисуване на провокациите с жителите на градовете и споделената отговорност при реализирането на самодейностите за всеки град са в основата на задачата на първите 100 климатично неутрални града.

Повече информация за задачата и 100-те определени града:
https://ec.europa.eu/…/fil…/eu-cities-mission-meet-cities_en
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР