Днес Асоциацията на автомобилните производители в Европа обяви, че считано от 31

...
Днес Асоциацията на автомобилните
производители в Европа обяви, че считано
от 31
Коментари Харесай

Всички нови автомобили получават система за бърза помощ eCall

Днес Асоциацията на автомобилните производители в Европа разгласи, че считано от 31 март, автомобилните компании ще оборудват всички свои коли със системата за автоматизирано уведомяване на спешна помощ при положение на сериозен пътен инцидент.

“eCall има капацитета да избавя животи, като съкрати времето за реакция на екипите на спешна помощ ”, разясняват от ACEA. “Това означава, че колите за спешна помощ, пожарните коли и полицейските патрули ще могат да се намесят допустимо най-бързо в решителния прозорец от един час след случая ”.

“Въвеждането на eCall е единствено една от многото технологии, създадени за намаляване на следствията от пътните инциденти ”, разяснява Ерик Йонаерт, генерален секретар на ACEA. “Гледайки към бъдещето, технологиите за активната безопасност- които могат да предотвратят възникването на случаите като цяло, обещават сериозен капацитет за допълнително възстановяване на пътната безопасност, като образец за това е автоматичната интервенция, когато лидерът не успее да реагира на време ”.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР