Днес, 28-ми декември, информационната агенция IT House съобщи, че на

...
Днес, 28-ми декември, информационната агенция IT House съобщи, че на
Коментари Харесай

Xiaomi представи три нови електродвигателя за електрически автомобили

Днес, 28-ми декември, осведомителната организация IT House заяви, че на огромната презентация за автомобилни технологии Xiaomi публично показа три електрически мотора, които ще бъдат употребявани в електрическите автомобили на китайския софтуерен колос в обозримо бъдеще. Флагманът на серията е електродвигателят Xiaomi V8, чието главно преимущество е оповестеният параметър от 27 200 оборота в минута – това е първият мотор в света, кадърен да показва такава скорост на въртене (например междинният бензинов мотор може да обезпечи до 6000 оборота в минута).

Според представители на компанията този електрически мотор има мощ от 578 конски сили и пикова мощ от 425 kW, оптимален въртящ миг от 635 Нм и успеваемост от 98,11%. Интересно е, че производителят декларира характерна мощ на мотора е 10,14 kW/kg – това е съвсем два пъти по-висока стойност от тази на мотора на новия (и един от най-бързите в света) електромобил Model S Plaid. Първите серийно създадени електрически автомобили, основани на този мотор, ще излязат на пазара през 2025 година Но Xiaomi има и по-достъпни решения, които въпреки всичко се оказаха по-добри от конкуренцията в редица механически характерности.

Става дума и за електромоторите V6 и V6s, които показват надлежно 299 и 374 конски сили. Производителят означи, че новите артикули са получили имената си в чест на шестцилиндровите мотори, тъй като във връзка с мощността те могат най-добре да бъдат съпоставени с електромоторите на Xiaomi. И евентуално на евентуалния покупател на електрическия автомобил ще му бъде по-лесно да разбере характерностите на електрическия автомобил, когато там са посочени V6 и V6s. Трябва да се означи, че V6 се оказа съвсем два пъти по-слаб от V8 (220 kW мощ против 425 kW на флагмана), заради което може да се допусна, че „ шестицата “ ще се употребява в по-тихите градски кросоувъри, само че в действителност това не е по този начин.

Да напомним, че точно тези електродвигатели се употребяват в показаните през днешния ден електрически автомобили на Xiaomi от серията Xiaomi SU7, флагманският модел в която е в положение да форсира от място до 100 километра в час единствено за 2,78 секунди.

По време на презентацията представителите на компанията демонстрираха слайд, на който новите електродвигателите V6 и V6s бяха съпоставени с Tesla Model S Plaid и Porsche Taycan Turbo – китайските модели се оказаха по-добри от най-хубавите електрически автомобили в света. Така да вземем за пример във връзка с оборотите в минута V6s се оказа по-производителен от мотора на компанията на Илън Мъск, а също така има и по-висок въртящ миг. Така че можем да чакаме освен скучни фамилни седани на тази платформа – компанията може да създава мощни електрически автомобили даже и със своя най-базов електродвигател.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР