Днес, 25 септември 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт

...
Днес, 25 септември 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив предаде на съд близнаците от Цалапица

Днес, 25 септември 2023 година, Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Борислав Динков, на 19 година, и Валентин Динков, на 19 година

Двамата са предадени на съд за това, че на 20.07.2023 година – 21.07.2023 година, в с. Цалапица, обл. Пловдив,  в съучастничество като причинители, са спомогнали Рангел Бизюрев, на 30 година, направил на 20.07.2023 година в с. Цалапица съзнателно ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене посредством обезпечаване на средства и транспорт и прикриване на следите от осъщественото действие.

Обвиняемите не са се споразумели с Рангел Бизюрев за тези си дейности преди осъществяване на самото действие. 

Двамата обвинени са с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по импортирания обвинителен акт.  

Разследването по повод на Рангел Бизюрев продължава за осъществено ликвидиране, квалифицирано по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, вр. член 115 от Наказателния кодекс под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив. За установяването и задържането му е издадена Европейска заповед за арест, за която все още няма данни да е изпълнена.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР