Днес, 08.05.2024 г., в зала 2Г.204 на Русенския университет проф.

...
Днес, 08.05.2024 г., в зала 2Г.204 на Русенския университет проф.
Коментари Харесай

Професори от Канада с лекции в Русенския университет

Днес, 08.05.2024 година, в зала 2Г.204 на Русенския университет проф. Майкъл Нозуърти (Prof. Michael Noseworthy) от катедра „ Електротехника и компютърни науки “ на университета МакМастър в Канада изнесе лекция на тематика: „ Разработване на технологии за магнитно резонансно изображение (MRI) за неинвазивна оценка на човешката физиология “ пред студенти, преподаватели и посетители. Той дружно с проф. Бабак Нахид (Prof. Babak Nahid), водещи експерти в региона на технологии за образна диагностика и ръководство на електродвигатели, гостуват в Русенския университет по двустранно съглашение по програмата Еразъм+, активност КА107, с началник проф. дн Анелия Манукова.

Утре, 09.05.2024 (четвъртък) от 10:00 в зала 2Г.204 на Русенския университет проф. Б. Нахид ще изнесе лекция на тематика: „ Управление на енергийни системи за електрифициран превоз и ръководство на електродвигатели. “

Университетът МакМастър има над 135 годишна история и е един от четирите Канадски университети, който попада в международната ранглиста на топ 100 университета в света (85-та позиция). Той е измежду водещите проучвателен институции в Канада в редица области като Технически науки, Здравеопазване, Природни науки, Стопанство и Хуманитарни науки. Изследователската база на университета МакМастър включва единствения в Канада академични нуклеарен реактор. Университетът справедливо се гордее с двама нобелови лауреати: доктор Бъртрам Брокхаус, съносител на Нобелова премия за физика през 1994 година, и носителя на Нобелова премия за стопанска система през 1997 година, доктор Майрън Шоулс.

Катедрата „ Електротехника и компютърни науки “ на университет Мак Мастър е профилирана и предлага образование в областите „ Mикроелектроника и схеми със свръхвисока степен на интеграция ”; „ Биомедицински технологии ”; „ Комуникационни технологии ”; „ Системи и мрежи ”; „ Електромобили ”; „ Електромагнетизъм и фотоника ”; „ Интегрирани, вградени и вътрешносвързани системи ”; „ Силова електроника и електрически машини ”; „ Сигнали, облици и обработка на видеосигнали ”; „ Оптимизация, образование и надзор ”.

Професор доктор Бабак Нахид-Мобаракех (M`05–SM`12–F`22) получава надлежно HDR (хабилитация) и докторска степен по електроинженерство от Университета на Лорейн, Нанси, Франция, през 2012 година, и Националния политехнически институт Лотарингия, Нанси, Франция, през 2001 година От 2001 година до 2006 година той работи в Центъра за роботика, електротехника и автоматика, Университет на Пикардия, Амиен, Франция. През септември 2006 година той се причислява към Ecole Nationale Superieure d`Electricite et de Mecanique, University of Lorraine, Nancy, където е професор до декември 2019 година От януари 2020 година той е професор в McMaster University, Hamilton, ON, Канада. Проф. Бабак Нахид е създател или съавтор на повече от 300 интернационалните рецензирани публикации от списания и конференции, както и няколко глави в книги и патенти. Той е притежател на награди на IEEE и има 28 оповестени патента. Бил е общоприет ръководител на 8-та интернационална конференция по надзор, автоматизация и диагностика (ICCAD’24) и конференцията и ревюто за транспортна електрификация на IEEE 2020 (ITEC’20). Между 2012 година и 2019 година е бил секретар, заместник-председател, ръководител и някогашен ръководител на Комитета за индустриална автоматизация и надзор (IACC) на IEEE Industry Applications Society (IAS). Той също по този начин е бил админ на комитета на IACC и ръководител на техническия комитет за обзор на документи на IEEE IAS. В момента проф. Нахид е заместник-председател на Техническия комитет на IEEE Power Electronics Society за електрифицирани транспортни системи (PELS TC4) и е член на Съвета по силова електроника и ръководство на придвижването (PEMC). Основните му проучвателен ползи включват моторни задвижвания, дизайн на нелинейно и устойчиво ръководство за силови преобразуватели и задвижвания, разкриване на неизправности и стабилно на неизправности ръководство на електрически системи и планиране, ръководство и стабилизиране на микромрежи.

Професор Майкъл Д. Нозуърти, PhD e професор по електротехника и компютърно инженерство в МакМастър университет, както и шеф в Колеж по биомедицинско инженерство към МакМастер. Той е шеф на Центъра по физика и инженерство, и проучване на изображения, Св. Джоузеф болница. Изследванията му се концентрират върху оценката на микроструктурата на естествената и болната тъкан и произлизащата от това модулация на тъканния метаболизъм, употребявайки ядрено-магнитен резонанс (MRI) и in vivo спектроскопия с ядрено-магнитен резонанс (NMR). Работата му включва създаване на нов хардуер за ядрено-магнитен резонанс и импулсни последователности за изображения, както и създаване на програмен продукт за обработка на MR сигнали и изображения. Освен това неговата изследователска група работи за проучване на физиологични проблеми и болести, употребявайки усъвършенствани техники за здравно обрисуване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР