Джон Милман изигра последния мач в своята професионална кариера на

...
Джон Милман изигра последния мач в своята професионална кариера на
Коментари Харесай

Краят на една кариера: Тенисист, шокирал всички с победа над Федерер, се сбогува с тениса в Мелбърн

Джон Милман изигра последния мач в своята професионална кариера на своя обичан Аустрелиън Оупън. Австралиецът загуби от Алекс Молчан във втори кръг на квалификациите на Откритото състезание на Австралия. Мачът продължи 1 час и 30 минути - 6:4 6:3.

В хода на своята кариера, австралиецът може да се похвали с една купа на равнище АТП, извоювана на шампионата в Нур-Султан през 2020-та година и постигане до номер 33 в международната класация. Милман ще бъде запомнен с епичния дуел с Роджър Федерер на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2018-та година, когато шокира обществеността и отстрани Маестрото след четири сета в четвърти кръг.

Мачът стартира с две брейк благоприятни условия за 34-годишния австралиец, само че той не съумя да се възползва. За негово страдание, той инкасира пробив още в идващия си сервис гейм и по този начин изостана в резултата. Този пробив се оказа и единствен, като до края повече любопитни моменти нямаше и Молчан се поздрави с първата част след 41 минути - 6:4.

Вторият сет стартира стремително за словака, който на бърза ръка, направи два пробива и поведе с 4:1 гейма. Тогава обаче, 34-годишният австралиец се активизира и върна единия пробив. За негово злощастие, в идващия си сервис гейм, той инкасира нов брейк и още веднъж изоставаше с два пробива. Играта на нерви обаче продължи и Молчан отново разреши на Милман да се върне в играта, допускайки нов брейк. При идващото си подаване, австралиецът за следващ път не съумя да завоюва гейма си, с което загуби мача и постави завършек на своята кариера.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР