Надпреварата в Мадрид при мъжете се разви по един доста

...
Надпреварата в Мадрид при мъжете се разви по един доста
Коментари Харесай

Програмата в Мадрид: Стават ясни финалистите при мъжете!

Надпреварата в Мадрид при мъжете се разви по един много непредвиден метод. Нито един представител на топ 5 не откри място във финалната четворка, а единственият тенисист от първите 10, който ще забележим на полуфиналите, е Андрей Рубльов. Това значително се разви и заради злополучните условия, които се развиха към някои от топ имената (контузиите на Яник Синер и Даниил Медведев), само че това не значи, денят ще ни лиши от забавен тенис, защото през днешния ден стават ясни огромните финалистки с испанската столица.

Първият полуфинален конфликт ще бъде сред някогашни представители на топ 5 - Андрей Рубльов и Тейлър Фриц. И двамата имаха своите сложни интервали - то конкуренцията в Мадрид Рубльов се намираше в серия от 4 следващи загуби, а Фриц от няколко седмици не е в топ 10, заради спада в резултатите му на огромни шампионати. В Мадрид обаче наподобява, че те са преоткрили положителната остаряла тенис форма, като могат да се похвалят с по една победа над тенисист от топ 10. И в случай че американецът съумя да надвие първенеца от Ещорил, Хуберт Хуркач, още в третия кръг, то руснакът детронира настоящия първенец Карлос Алкарас. Досега Рубльов и Фриц са се срещали 8 пъти, като международният номер 12 е този, който има по-добър баланс с 5 на 3 победи.

Иржи Лехечка и Феликс Оже-Алиасим несъмнено не са имената, които феновете на играта са очаквали да видят на този стадий от шампионата. Макар и двамата да бяха облагодетелствани от травмите на техните четвърфинални съперници, Даниил Медведев и Яник Синер, то ние не можем да не отдадем заслуженото на двамата млади тенисисти. Оже-Алисим прави своя най-силен шампионат от повече от година насам. Канадецът съумя да надвие едно от водещите имена сега, Каспър Рууд, както и " екзекутора " на Григор Димитров, Якуб Меншик. От своя страна Иржи Лехечка бе този, който съумя да прекъсне победоносния поход на Рафаел Надал. Досега двамата са се срещали единствено един път, като чехът е спечелил единственият им дуел.

Програмата за Ден 12 на Мадрид Оупън:

Manolo Santana Stadium (начало: 17:00)

1. Тейлър Фриц - Андрей Рубльов 

2. Феликс Оже-Алиасим - Иржи Лехечка 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР