Арина Сабаленка продължава успешно защитата на титлата си в Мадрид.

...
Арина Сабаленка продължава успешно защитата на титлата си в Мадрид.
Коментари Харесай

Защитата на титлата продължава: Сабаленка записа първата си двусетова победа в Мадрид

Арина Сабаленка продължава сполучливо отбраната на купата си в Мадрид. Белорускинята се радва на своя най-силен шампионат от Аустрелиън Оупън насам, а през днешния ден записа първата си двусетова победа в испанската столица, като се наложи над Мира Андреева с 6:1 6:4. Така международната номер 2 стана последната полуфиналистка в конкуренцията и си оформи конфликт с Елена Рибакина.

Бившата номер 1 показва доста по-голяма убеденост, в сравнение с в предните дуели и това си пролича още първоначално. Без особени неточности, само че и с огромно количество уинъри в сметката си, Сабаленка се възползва от неналичието на опит у Андреева. Това оказа помощ на настоящата шампионка на Мадрид да господства над тийнеджърката в хода на целия сет и да поведе с 6:1 за малко повече от половин час игра.

Младата рускиня подвигна темпото си на игра във втората част, което й разреши да бъде по-конкурентна. Въпреки хъса на Андреева, Сабаленка резервира самообладание и продължаваше да постанова силовия си жанр на игра. Впоследствие белорускинята съумя да осъществя пробив при 2:2, който се оказа преломният миг за развиването на мача. Световната номер 43 не показваше боязън от по-опитната си съперничка и даже при 5:4 избави два мачпойнта, а в идващия гейм бе покрай това да играе за брейк. В последна сметка обаче Сабаленка сподели класата си и затвори мача с 6:4 във втория сет, с цел да се класира за своя трети полуфинал през 2024-та година!

ELECTRIFYING Aryna ⚡️

Defending champ sets up a blockbuster last four meeting against Rybakina in Madrid!
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР