Джо Байдън е подложен на все по-голям натиск да уволни

...
Джо Байдън е подложен на все по-голям натиск да уволни
Коментари Харесай

Притискат Байдън да уволни военния министър на САЩ заради мистериозната хоспитализация

Джо Байдън е подложен на все по-голям напън да уволни министъра на защитата Лойд Остин, защото в продължение на четири дни той държал президента на Съединени американски щати в незнание, че е настанен в болница, написа в. " Телеграф ".

70-годишният Остин е бил приет в болница в новогодишния ден поради по думите на Пентагона затруднения след неотдавнашна рутинна интервенция. Белият дом обаче е бил осведомен чак на 4 януари, а през това време заместничката му Катлийн Хикс била на отмора в Пуерто Рико, отбелязва английското издание.

Това се случва в миг, когато войната продължава да бушува в Газа и Украйна, и докара до мощен напън върху Белия дом да предприеме дейности, като републиканците приканиха министърът на защитата да бъде заменен, разяснява " Телеграф ".

Бавното и несвързано пояснение на обстановката, както и неналичието на бистрота от страна на Остин за това какво е довело до здравословната му рецесия, единствено ускориха вниманието, което медиите и политиците ѝ отделят, написа в. " Вашингтон пост ".

Критиците, в това число политически съдружници на американското държавно управление, укориха администрацията за секретността към здравословното положение на Остин, като мнозина означиха, че на фона на дейното, въпреки и непряко, присъединяване на Съединени американски щати в две войни и неотдавнашното повишаване на броя на нападенията против американските сили, ситуирани в Близкия изток, е имало заплаха тази мистериозност да докара до злополучие. Столичният вестник прибавя, че някои разочаровани публични представители също са се оплакали и са декларирали, че казусът е показал " необикновено неприятна преценка " от страна на Остин.

Служители от Белия дом и Пентагона през вчерашния ден дадоха обещание да преразгледат пропуските в връзката, само че още веднъж отхвърлиха да разкрият повече детайлности за обстановката - в това число дали Остин въобще е бил инвалид и какво е наложило продължителния му престой в болница, отбелязва " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.

Остават и доста въпроси освен за здравословното положение на Остин, а и за какво чиновниците в Белия дом, законодателите и даже високопоставени чиновници в Пентагона не са били известени по-рано, написа в. " Ню Йорк таймс ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР