DJI Phantom дрон, пилотиран от фотограф кацна на най-големия британски

...
DJI Phantom дрон, пилотиран от фотограф кацна на най-големия британски
Коментари Харесай

Дрон кацна на борда на най-големия британски боен кораб и никой не забеляза

DJI Phantom дрон, пилотиран от фотограф кацна на най-големия английски военен транспортен съд HMS Кралица Елизабет, снима фото на палубата и отлетя. Изглежда никой не е забелязал нищо, а в случай че е, не наподобява да е обезпокоен.

Неназованият фотограф, ръководещ дрона, даже по-късно е отишъл при въоръжената защита и е обяснил какво се е случило. Те приели информацията, само че никой по-късно не го е потърсил.

Фотографът твърди, че кацането не е било било планувано, а бил заставен да приземи дрона на кораба, поради мощен вятър. Лекотата обаче, с която всичко се е случило повдига доста забавни въпроси:

„ Можех да пренеса 2 кг семтекс (пластичен експлозив) и да го оставя на палубата “, споделя водачът пред BBC Шотландия.

В реалност терористични групи като Ислямска страна трансформират дронове в оръжия.

„ Смятам, че моята неточност би трябвало да им отвори очите, за големия пропуск в сигурността. Можеше да се случи нещо извънредно, освен за кораба и екипажа му, само че и за хората в Инвергордон “, добвя той.

Междувременно министерството на защитата на Англия реагира и съобщи пред BBC, че проверява случая и ще приведе протоколите по сигурността в сходство. В реалност, корабът не е деен и не е въоръжен, което евентуално ненапълно изяснява неналичието на угриженост във връзка с дрона.

Дроновете са мощна технология и малко на брой схващат цялостния им капацитет. В международен мащаб към момента няма цялостна нормативна рамка, която да регламентира употребата им …

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР