Audi представи новия си луноход на Международната автомобилна експозиция в

...
Audi представи новия си луноход на Международната автомобилна експозиция в
Коментари Харесай

Audi има нов луноход

Audi показа новия си луноход на Международната автомобилна експозиция в Детройт. В съпоставяне с големите алуминиеви, стоманени и карбонови чудовища към него, дребният роувър наподобява като играчка, само че несъмнено, ще натрие носовете на всички, що се отнася до пътешествия по лунната повърхнина.

Новият четириколесен Audi Lunar Quattro е дело на немския екип PTS („ Учени в свободното време “) и ще взе участие в надпреварата Гугъл Lunar XPrize, което провокира запалянковци да построят, изстрелят и прилунят луноход, който ще би трябвало да измине най-малко 500 метра по повърхността на Луната и да направи фотоси като доказателствен материал. Наградата, обещана от Гугъл, е на стойност 30 млн. $.

Очаква се роувърът да тръгне към Луната през 2017 година, споделя Роберт Бьоме (Robert Böhme), който е водач на PTS. Участието на Audi се състои главно в възстановяване на колесните системи и даване на технология за 3D принтиране, която разрешила на инженерите да построят лунохода единствено от алуминий и исполин, намалявайки доста тежестта по отношение на предходните версии.

„ Много по-лек е от предходните ни прототипи и въпреки всичко успяхме да го създадем тъкмо както искахме “, споделя Бьоме.

От PTS най-вероятно ще се договорят луноходът да бъде качен на борда на съветска или индийска ракета. Сондата, която ще прилуни два такива лунохода по едно и също време, към момента не е издигната, само че най-вероятно ще прилича тази, употребена при задачите Аполо.

Целта на PTS е освен да завоюват надпреварата на Гугъл, само че и фактически да изследват лунната повърхнина, което ще помогне и за основаването на тактики за проучване и извличане на минерали, нужни за изграждане на пътища и здания на Луната.

Мястото на кацане на Audi Lunar Quattro се намира единствено на към четири километра от настоящето местонахождение на роувъра на Аполо 17 и това ще даде опция на откривателите да схванат по какъв начин материалите са се изменили в тежките лунни условия за последните 40 години.

Popular Science

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР