Джъстин Сън, който наскоро купи Poloniex, глобален обмен на дигитални

...
Джъстин Сън, който наскоро купи Poloniex, глобален обмен на дигитални
Коментари Харесай

Общо $126 милиона откраднати от Poloniex – предложена е 5% награда за възстановяване на средствата

Джъстин Сън, който неотдавна купи Poloniex, световен продан на цифрови активи, се сблъска със забележителен крах, когато хакери отмъкнаха активи за над $100 милиона.

Реагирайки на случая на 10 ноември, Сън се обърна към обществените медии, по-конкретно към X (Twitter), с цел да насочи молба за връщане на средствата. В опит да подтиква съдействието, той предложи 5% премия на хакерите, в случай че върнат активите в границите на седем дни.

Сън уточни три портфейла – ETH , TRX и BTC – където да бъдат изпратени средствата, като предизвести за евентуални правни последствия, в случай че предлагането бъде подценено.

Освен това Чанпен Джао, основен изпълнителен шеф на Binance, отговори на хакването на Poloniex, като изрази вяра за бързо разрешаване на казуса. Той даде обещание подпомагане, в случай че някое от откраднатите средства откри път към Binance – огромна международна борса за криптовалути.

Първоначалните известия сочеха загуба от $100 милиона за Poloniex, само че по-късно тази цифра набъбна до $126 милиона. Пробивът в сигурността е настъпил в портфейл, разпознат като Poloniex 4 в Etherscan, като е включвал почти 357 транзакции.

По-специално, хакерите са употребявали откраднатите средства за изкуствено завишаване на цената на TRX, родния токен на блокчейна Tron, обвързван с Джъстин Сън.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР