Джасим бин Хамад Ал-Тани, братовчед на емира на Катар, е

...
Джасим бин Хамад Ал-Тани, братовчед на емира на Катар, е
Коментари Харесай

От Катар дават 7 млрд. за Манчестър Юнайтед

Джасим бин Хамад Ал-Тани, братовчед на емира на Катар, е предложил 7 милиарда $ за Манчестър Юнйтед, съгласно CBS Sports.

Сега той ще има превъзходство в борбата с британеца сър Джим Ратклиф за закупуването на клуба.

Миналия месец, при третото наддаване, английският милиардер сър Джим Ратклиф, шефът на Ineos, изглеждаше с едни гърди напред в наддаването. Основният кандидат обаче катарецът Джасим бин Хамад Ал-Тани направи четвърто предложение.

Твърди се, че шейхът, братовчед на емира на Катар Тамим Ал-Тани и президент на QIB (Катарска ислямска банка), е предложил 6,5 милиарда $, което се равнява на 6 милиарда евро, оповестиха Times и Sky Sports. Според CBS Sports, сумата ще бъде 7 милиарда $. Но не стигат до желаните от братята Глейзър 7 милиарда евро. Само 6.5 млрд са.

Сценариите се разграничават в предложенията на Ал-Тани и Ратклиф. Катарецът желае цялостен надзор на " Олд Трафорд ".Той е подготвен да покрие дълга на британския клуб, оценен на един милиард и да влага още един милиард незабавно.

През това време Ратклиф възнамерява да закупи мажоритарен дял и да остави 20% на семейство Глейзър, което има Юнайтед от близо две десетилетия (от 2005 г.).

Привържениците на Юнайтед към този момент не желаят братята Глейзър да ръководят клуба, откакто братята Аврам и Джоел Глейзър се пробваха да включат тима в драфта на Европейската Суперлига напролет на 2021 година След протеста на почитателите обаче от Манчестър Юнайтед бяха принудени да се отдръпват от плана.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР