Дизайнерите на BMW първи забъркаха коктейл със съставки на SUV

...
Дизайнерите на BMW първи забъркаха коктейл със съставки на SUV
Коментари Харесай

Нов „баварец“ захапва асфалта

 26-2-6kol

Дизайнерите на BMW първи забъркаха коктейл със съставки на SUV и купе, който се сервира на пазара в разнообразни размери и се гълтам от потребителите с вкус. По-големият автомобил X6 (на базата на X5) и по-малкият Х4 (на базата на Х3) се продават повече от добре, което вещае триумф и за идващия „ баварец “ в Х-гамата с каросерия на SUV и детайли на купе. Това е BMW X2 и сходно на Х4 и Х6 споделя техниката на характерен SUV като Х1.



Макар че Х1 и Х2 имат еднообразно междуосно разстояние (2,67 м), моделът Х2 е по-къс (4,36 м) и по-нисък (1,57 м). Това се дължи на стегнатия атлетичен дизайн с къси надвеси и снижаващ се в задната част покрив като на купе. Спортният външен тип се добавя от леко правоъгълните арки на калниците, присъщите ауспухови накрайници и подчертаните странични прагове. При Х2 за първи път в модерния дизайн на BMW двойната бъбрековидна радиаторна решетка има обърната трапецовидна форма и се уголемява в долната си част. Допълнителната емблема на задната колона е типичен подробност за купетата, при които нормално не остава доста място за товарния отсек. Тук обаче багажникът е със сериозна съдържимост 470 л, а при прегъване на задните облегалки побира до 1355 л.



Динамичният външен тип дава отговор на характера на задвижващите турбо мотори. При лансирането на пазара BMW X2 ще се предлага в три версии. Това са бензиновият вид X2 sDrive 20i с мощ 192 к.с. и дизеловите X2 xDrive20d с запас от 190 к.с. и X2 xDrive25d със ресурс от 231 к.с. Двата дизелови модела серийно са оборудвани с интелигентната система за задвижване на всички колела xDrive и 8-степенна автоматизирана предавателна кутия с двоен съединител. Съвсем скоро двигателната гама гамата ще бъде обогатена с трицилиндровия бензинов вид 118i (140 к.с.) и с четирицилиндровия дизел 18d (150 к.с.). Най-икономичните дизелови версии ще изминават 100 км с по-малко от 5 л гориво.



Спортните натури могат да разчитат на по-високо моторизираните разновидности и на особено настроената ходова част. Моделите М Sport и М Sport X серийно разполагат със спортно М окачване и понижен луфт за оптимална динамичност и върхово показване при бързо каране завои. Опционалният динамичен надзор на амортисьорите снижава каросерията с 1 см по-близко до асфалта и дава опция за още по-голям надзор върху машината.



Кокпитът е характерен за BMW, насочен към лидера и неговата работа. Големите цифрови екрани, първокласните материали, контрастните шевове и богатият набор от електронни системи основават чувство за премиум конюнктура и високи технологии. Заслужават да се упоменат „ помощници “ като пълноцветният Head-Up екран и асистентите за придвижване в запушване и за автоматизирано паркиране.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР