Състав на Силистренския окръжен съд е приел, че е налице

...
Състав на Силистренския окръжен съд е приел, че е налице
Коментари Харесай

Протестират домашния арест на подкупен разследващ полицай


Състав на Силистренския областен съд е приел, че е налице обосновано съмнение, че К.У. е направил закононарушението по член 302, т. 1,във връзка с член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс, както и че са налице данни за това, че той може да извърши друго закононарушение, в случай че е на независимост. Въпреки това съдът се е съобразил със фамилното му състояние. Обвиняемият старши проверяващ служител на реда се грижел самичък за малолетното си дете, защото са му предоставени родителските права, както и за болните си родители.

Според прокуратурата взетата мярка за неотклонение " Домашен арест “ е незаконосъобразна, защото на независимост К.У. има опция да въздействам върху избрани лица и очевидци, които изпитвали състоятелен боязън от него. С оглед механизма на осъщественото закононарушение от К.У. и плануваното тежко наказване за рушвет – отнемане от независимост от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лв. и отнемане от права да заема избрани длъжности, това може да го стимулира да се укрие.  За това Окръжната прокуратура в своя митинг предлага определението на Силистренския областен съд да бъде анулирано от въззивната инстанция и да бъде взета най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, по отношение на К.У.             

Пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна напомня, че К.У., който е с над 10 години стаж в системата, изискал подарък 500 лв. от разследвано лице, против което водел наказателно произвеждане. Получил 300 лв. в служебния си кабинет в ОД на Министерство на вътрешните работи в Силистра. Срещу парите старши проверяващият служител на реда трябвало да издейства анулация на мярката " Забрана за овакантяване на страната “ и с цел да снеме  криминалистическа регистрация на обвинения.

На 29 август 2018 година директно след взимане на подкупа проверяващият е бил арестуван за период до 24 часа. С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра срокът на първичното му задържане е бил продължен до 72 часа за довеждането му в съда.

Предстои по митинга на Окръжната прокуратура в Силистра против избраната от съда мярка за неотклонение " Домашен арест “ да се произнесе Апелативният съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР