Дисциплинарни производства са били образувани срещу трима служители на реда,

...
Дисциплинарни производства са били образувани срещу трима служители на реда,
Коментари Харесай

Дисциплинарни производства срещу трима полицаи, превишили правомощията си по време на протеста срещу БФС

Дисциплинарни производства са били формирани против трима чиновници на реда , които са надвишили пълномощията си по време на митинга против Българския футболен съюз /БФС/. Новината заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов

По време на митинга в столицата се стигна до конфликти сред стачкуващите и полицията, а след него заваляха сигнали за упражнено полицейско принуждение.  

От думите на Николов стана ясно, че все още въпросните трима чиновници на реда са отстранени от служба , съобщи „ Българска телеграфна агенция “. Срещу двама от тях течала инспекция, която би трябвало да откри доколко са отговорни. 

Отстранените са пълководец на поделение и двама старши служители на реда . Освен това назначената от шефа на Столична дирекция на вътрешните работи инспекция е посочила, че има и други чиновници, които могат да понесат отговорност за своите дейности. 

От своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коце в прикани да не се опълчва полицията на обществото и обраното. Напротив. Трябвало да се търси обединяване против дейностите на тези, които нарушават закона

Той акцентира, че предотвратените вреди били повече от породените и по тази причина прикани да се спре с използването на тематиката с политически цели. Що се отнася до днешния футболен мач Коцев прикани за демонстрация на разсъдък. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР