Дипломатически скандал се разрази часове преди европейската квалификация между Черна

...
Дипломатически скандал се разрази часове преди европейската квалификация между Черна
Коментари Харесай

Част от футболните национали на Черна гора отказаха да играят срещу Косово

Дипломатически скандал се развихри часове преди европейската подготовка сред Черна гора и Косово в група А, където е и българският народен тим. Балканското дерби беше белязано от отвод на част от черногорските футболисти да излязат на терена в Подгорица.

Част от етническите сърби в състава Филип Стойкович и Мирко Иванич оповестиха, че няма да играят в дуела. Двамата са футболисти на " Цървена звезда ". В последните месеци напрежението сред Сърбия и Косово се увеличи, като в Прищина имаше и профилирани акции.

Селекционерът на Черна гора Любиша Тумбакович също не води дуела. Съставът е воден от неговите асистенти Миодраг Джудович и Драгойе Лекович.

Сърбия не признава съществуването на Косово и това е повода Тумбакович и двама от футболистите да откажат да играят в мача. Освен това конфликтът в Подгорица се играе пред празни трибуни, поради наказване на черногорците.

В срещата с Англия от европейските квалификации публиката в Подгорица наскърбяваше на расова основа част от британските национали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР