Динята е един от най-вкусните и най-полезните плодове. Нейният сезон

...
Динята е един от най-вкусните и най-полезните плодове. Нейният сезон
Коментари Харесай

Ето как по семките на динята да разберем дали е претъпкана с нитрати

Динята е един от най-вкусните и най-полезните плодове. Нейният сезон е лятото. През топлите дни от годината всеки обича да я похапва. Тя почтено съумява да измести всички тези лакомства, към които множеството от нас са пристрастени и им е мъчно да се лишат от тях.

Не постоянно обаче човек има опция да употребява домашна любеница, отглеждана по природосъобразен метод. Дори бихме споделили, че малко на брой разполагат с такава привилегия.

Купувайки си плода от магазин или профилиран пазар, постоянно сме резервирани и не знаем какво тъкмо да чакаме от това, което е под дебелата обвивка на динята.
 Ако видите това, по-добре изхвърлете динята Ако видите това, по-добре изхвърлете динята
Всички обичаме любеница и през лятото я консумираме с приятност. Но тя е един от плодовете, съдържащи най-вече нитрати. Тези токсични вещест...

Как семките разкриват дали при развъждането на динята са употребявани обилие от нитрати?

Ще ви издадем един простоват трик, с помощта на който ще съумеете да разпознавате динята. Ако забележите бели семки, откакто я разрежете, това може да значи, че плодът е откъснат прибързано и при развъждането му са били използвани повече нитрати.

Следващият път, в който решите да поднесете на трапезата си голямо плато, преливащо от любеница, обърнете внимание на семките. Наличието на бели такива подсказва, че тази вкусотия напълно не е това, което очаквате.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР