Димитър Кузманов не успя да донесе първа точка на България

...
Димитър Кузманов не успя да донесе първа точка на България
Коментари Харесай

Фалстарт за България: Кузманов допусна обрат срещу втората ракета на Казахстан за Купа Дейвис

Димитър Кузманов не съумя да донесе първа точка на България в конфликта против Казахстан от Световна група I за Купа " Дейвис ". Нашият съотечественик, който извършва ролята на първа ракета в родната ни селекция, бе замесен в сериозна борба против международния номер 123 Тимофей Скатов, само че след 2 часа и 46 минути игра, позволи цялостен поврат, губейки откриващата среща за съревнованието - 6:3 4:6 3:6.

По този метод тимът на Казахстан се поздрави с извънредно значимата първа точка за конфликта, като след броени минути на корта следва да стартира и вторият мач за деня, изправящ 19-годишния дебютант Янаки Милев против огромната звезда на противника Александър Бублик.

Началото беше положително за Кузманов, който играеше на доста високо равнище и беше непогрешим в дългите замени. Втората ракета на Казахстан пък не можеше да откри оптималния си темп на игра, което разреши на българина да реализира пробив за преднина от 3:1 гейма, само че се стигна до мълниеносен рибрейк, откакто Мико изигра неоснователен сервис гейм.

Кузманов обаче бързо излезе от рецесията в играта си и стартира да насочва все по-дълбоко своите форхенди, а ударите на Скатов доста омекнаха, като справедливо родният ни представител още веднъж проби съперниковото подаване и този път задържа задатъка си до приключването на първия сет.

Втората част стартира по-коренно противопоставен метод, защото първата ни ракета заигра доста по-пасивно и позволяваше на своя конкурент да води играта, което докара до задатък от 3:0 в интерес на представителя на гостите. За страдание на международния номер 123, то той продължаваше да има съществено проблеми с намирането на неизменност в тениса си и имахме тъждество при 3:3

Играта продължи равностойно до 5:4 в интерес на казахстанеца, когато Кузманов направи две двойни неточности и това докара до два сетбола в интерес на Скатов. Първият беше отразен с отличен форхенд уинър на Мико, само че последва обикновена неточност при воле на българина и спечелилият щеше да бъде избран в трета решителна част.

Третият сет се забави, тъй като Мико взе медицински таймаут отвън корта и очевидно не беше в оптимална кондиция, а Скатов незабавно се възползва от това и дръпна скоропостижно с 3:0. Последва дълъг сервис гейм, който Кузманов съумя да завоюва и даже след това имаше късмет за рибрейк, само че не го оползотвори и оттова насетне нямаше връщане за него в дуела.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР