Димитър Кузманов не можа да се присъедини към Адриан Андреев

...
Димитър Кузманов не можа да се присъедини към Адриан Андреев
Коментари Харесай

Първа българска загуба: Кузманов бе близо до обрат във втория сет, но напусна Ролан Гарос

Димитър Кузманов не можа да се причисли към Адриан Андреев и Сесил Каратанчева във втория квалификационен кръг на Ролан Гарос и напусна шампионата още на старта. Родният ни представител беше покрай изработката на страховит поврат във втория сет, откакто навакса пасив от 3:5 и даже поведе при 6:5, единствено че безспорно Емилио Нава заслужаваше повече успеха през днешния ден и отстрани пловдивчанина с крайното 6:3 7:6(4). Припомняме ви, че през предходната година Мико доближи до дуела за влизане в главната скица на конкуренцията и заради това ще последва известно оттегляне за него в международната класация.

Началото беше относително положително за българина, който имаше ранен късмет за пробив пред себе си, само че не се възползва и американецът заигра с надалеч по-сериозно самочувствие, което му разреши да се откъсне напред с 4:1. Нава удряше извънредно компактно топката и водеше огромна част от разиграванията, до момента в който родният ни представител беше малко по-пасивен от допустимото и това позволяваше на неговия противник да пласира съществено количество завършващи удари. Все отново Кузманов стабилизира отчетливо сервиса си и нямаше проблеми да печели личните си подавания, само че опциите на ретур просто липсваха пред него и откриващата част справедливо отиде в актива на по-нискоранкирания играч.

Нава не се нуждаеше отдавна, с цел да поведе с пробив и във втората част, като пускаше ръката извънредно свободно и топката постоянно се приземяваше върху линните. Българинът се опитваше да следва темпото на своя конкурент и се задържа в резултата до последно, а най-сетне 21-годишният състезател трепна и позволи брейк, тъкмо когато сервираше за крайния триумф в дуела.

Последва нервозен гейм, в който нашият съотечественик водеше с 40:0, но позволи да се стигне до точка за пробив, която въпреки всичко отрази и сетът щеше да бъде решен в тайбрек. Там американецът пръв осъществя мини брейк, единствено че българинът незабавно отговори на предизвикването и поведе с 3:2. Именно обаче Нава беше по-решителен в най-важните разигравания и неколкократно завършваше точки наоколо до мрежата, което му оказа помощ да постави точка на разногласието сред двамата, изпълнявайки убеден смач от въздуха на своя мачбол.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР