Димитър Кузманов изглежда в превъзходна форма за началото на новия

...
Димитър Кузманов изглежда в превъзходна форма за началото на новия
Коментари Харесай

Григор след победата на Кузманов: Горд съм с него; слуша ме, което е много важно

Димитър Кузманов наподобява в превъзходна форма за началото на новия сезон и през днешния ден записа втората си поредна победа на United Cup, разгромявайки Зизу Бергс с 6:2 6:0 и по този начин резервира възможностите на България за краен триумф над Белгия, като за задачата нашите сънародници би трябвало да завоюват решителната среща на смесени двойки. Мико пък не скри задоволството от лично си показване в последвалото си изявление на корта, което организира взаимно със своя капитан Григор Димитров:

Димитър, поздравления! Изглеждаше като доста умел играч, оправи се чудесно с тежките условия и наподобява играеш с голямо предпочитание за страната си. Така ли е?

- Първо бих желал да благодаря на всички почитатели, които са тук през днешния ден да ни поддържат, както и на моя щаб и семейство. Обичам тъкмо такива мачове. Те ме карат да не преставам с тренировките и професионалния тенис като цяло. Напрежението не е по никакъв начин малко, само че аз му се любувам и то изважда най-хубавата ми допустима версия на корта. Винаги е особено да играеш за родината си. Щастлив съм, че донесох тази точка на тима, с която изравнихме общия резултат и в този момент имаме опция да спечелим конфликта.

Какво мислиш за изискванията? Изглежда, че се оправи доста по-добре с тях по отношение на младия ти противник?

- Пристигнах тук цели 10 дни по-рано, с цел да се приготвя по допустимо най-хубавия метод. В началото температурата не падаше под 40 градуса и изпитвах съществени усложнения. Тогава си мислех какъв брой ще ми е тежко, само че в последна сметка решението да отпътува толкоз рано се оказа вярно и през днешния ден положителната ми подготовка се отплати.

Сигурно е хубаво Григор да е до теб и да ти дава препоръки?

- Губил съм единствено един път, когато той е на пейката. Чувствам се доста удобно с него. Григор е необикновен тенисист и има голям опит. В миналите дни го следих деликатно и се пробвах да се изучавам от него, както и да последвам препоръките му по време на мачовете и нещата се получиха чудесно.

Григор, какви препоръки даде на Димитър? Ти го познаваш добре и евентуално си горделив с него?

- Разбира се. Горд съм по какъв начин резервира концентрацията си от самото начало. Винаги бих го фаворизирал, когато се играе в сходни тежки условия. Не бях изключително осведомен с неговия противник, само че посъветвах Димитър да удължава оптимално разиграванията и щом това се случи, то нещата се развиха по най-хубавия вероятен метод.

Беше наслаждение да бъда негов капитан в този мач. Признавам си, че това е една спомагателна тежест, само че всеки член на тима се пробва да помогне по някакъв метод и също така получаваме страхотна поддръжка. Освен това забравих да кажа, че Димитър ме слуша, което също е доста значимо.



 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР