Диетолозите съветват в периода на стрес и депресии да се

...
Диетолозите съветват в периода на стрес и депресии да се
Коментари Харесай

Вижте как да се отървем от депресията и тревожността

Диетолозите поучават в интервала на стрес и депресии да се придържаме към специфична диета. Но преди да ви разкрием кои артикули се борят с неприятното въодушевление, дано да си напомним кои са признаците на депресията:
- непрекъснато възприятие на отмалялост и сънливост;
- утринно неразположение и неприятен сън;
- понижено полово желание;
- цялостно неявяване на вкус или преяждане;
- под паника боязън без никаква причина;
- възприятие на тревога и неспособност да измененията нещо в живота си;
- неспособност да се съсредоточите;
- плачливост.
Какви артикули се борят със напрежението?
Учените са потвърдили, че продуктите, които използваме директно засягат процесите, протичащи в мозъка. И в случай че има такива, които повдигат настроението, други, в противен случай, потискат радостните страсти.
За битка със напрежението, тялото се нуждае от следните артикули:
1. Продукти, съдържащи витамини от група Б
Витамини от група Б са същински воини, които се борят със стрес. Никотиновата киселина (B3) оказва помощ при синтеза на протеини и мазнини, както и дава сила за освобождение от всички храни, съдържащи калории. Към витамин В3 би трябвало да се добави и аминокиселина триптофан. Експертите считат, че тя е нужна в процеса на загуба на тегло. Ето за какво се предлагат следните артикули: телешко, морски риби, яйчен жълтък, нискомастни млечни артикули, гъби, мрачно зелени зеленчуци, всички типове бобови растения, фъстъци, орехи, кедрови ядки, банани.
2. Продукти и храни, съдържащи калций
Те оказват помощ в битката по едно и също време с два врага - положението на меланхолия и наднорменото тегло. Ето за какво е значимо да похапвате повече свежи зеленчуци, млечни артикули, овесена каша. Всеки ден тялото би трябвало да получи минимум 1 грам калций, бременни дами - 2 грама. Около 100 грама млечни артикули съдържат 118-124 мг калций. Същото количество магданоз съдържа 250 мг.
3. Магнезий
Магнезият е натурален транквилизатор. За да имате „ стоманени “ нерви би трябвало да консумирате към 350 мг магнезий дневно. В огромни количества този витамин се съдържа в кориандър, в мрачно зелени зеленчуци, в бобови растения. Абсорбцията на магнезий предотвратява непотребното наличие в диетата на кофеин, мазнини, натрий, фосфор и калций.
Примерно меню при меланхолия:
Закуска: омлет със спанак, пълнозърнест самун, билков чай.
Втора закуска: банан, билков чай.
Обяд: пилешка чорба или фасул / телешко с броколи, плодов чай.
Следобедна закуска: извара (или кефир), шепа ядки, плодов чай.
Вечеря: риба на скара/пилешко на скара, салата от зелени зеленчуци, билков чай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР