Диетологът и доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург посочи продукт,

...
Диетологът и доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург посочи продукт,
Коментари Харесай

Ето коя храна забавя стареенето!

Диетологът и лекар на медицинските науки Михаил Гинзбург уточни артикул, който може да забави процеса на стареене на кожата. Това са бобовите кълнове. Кълновете от фасул станаха доста известни и търсени от хората, които избират здравословното меню.

Кълновете могат да се употребяват като независимо ядене и въпреки това са извънредно богати на минерали и витамини. Бобовите кълнове забавят стареенето. Те съдържат 15 аминокиселини и минерали като: магнезий, калций, желязо, цинк, фосфор, натрий, мед, манган и калий, както и доста витамини.

Специалистът показва, че покълналият фасул съдържа растителен протеин.

А това органично вещество е уместно за хора от възрастовата група 40 и повече години, защото растителния протеин забавя процеса на стареене, споделя Гинзбург.

Диетологът прецизира още, че децата и младежите би трябвало да одобряват повече скотски протеини, в сравнение с растителни. Животинските протеини нормално се намират в месото, рибата, яйцата и редица други храни.

Животинският протеин е доста подобаващ, за подрастващото потомство, акцентира той.

Широко обсъждани като съществена, някак магическа съставна част, бобовите кълнове имат малко повече хранителни субстанции от другите пресни зеленчуци, само че имат необикновен усет и необикновена текстура. Те постоянно се употребяват от заведения за хранене, които подготвят храна за у дома.

За предпочитане е да се ядат сурови бобови кълнове, в случай че са обозначени като „ подготвени за директна консумация “. Всички останали кълнове би трябвало да се сварят добре. На хората от уязвимите групи се предлага да сварят всички кълнове до задушаване на пара преди хранене.

Трябва също по този начин да се уверите, че следвате инструкциите за предпазване на производителя. Ако не са налични, дръжте бобовите кълнове в ледник при 5°C или по-ниска температура и консумирайте в границите на два дни. Не яжте кълнове с изминал период на валидност и избягвайте да употребявате кълнове, които са станали кафяви или са трансформирали цвета си.

Как да сготвите бобовите кълнове?

 Бобови кълнове

Бобовите кълнове са измежду подмладяващите храни. Те могат да се прибавят към последните стадии на всяко пържено ядене. Въпреки това, най-добре е първо леко да ги приготвите настрана.

Също по този начин е най-добре авансово да сварите бобовите кълнове, в случай че ги употребявате, като добавка към студено ядене или салата.

Съхранявайте ги затворени в подобаващ съд и охладени. Най-добре е да се употребяват бобови кълнове срещу стареене незабавно след покупката им.

Изберете най-хубавите, като качество бобови кълнове. Те могат да се закупят от магазин или сами са си отгледате бобови кълнове. Във всеки случай би трябвало да миришат свежо и да са твърди на досег. Избягвайте всички, които са покафенели, хрупкави, имат кисела миризма или по различен метод са подозрителни.

С тях може да приготвите:

- салата с кълнове;

- сандвичи с кълнове;

- паста с кълнове и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР