Диетичен режим, близък до традиционния начин на хранене в Япония,

...
Диетичен режим, близък до традиционния начин на хранене в Япония,
Коментари Харесай

Японска диета – принципите на хранене на най-здравата нация

Диетичен режим, непосредствен до обичайния метод на хранене в Япония, е изключително здравословен и понижава риска от сърдечносъдови болести и инсулт, откри изследване, оповестено в British Medical Journal.

Каква е тайната?
Менюто на японците включва риба, зърнени храни, зеленчуци, малко артикули от скотски генезис, соя и минимално количество млечни и плодове.

Основите им храни са ориз, варени и мариновани зеленчуци, риба и месо.

Япония е островна страна (състои се от 6582 острова). Това е нацията, която употребява най-вече риба спрямо другие азиатски страни. Много техни специалитети се подготвят със сурова риба – суши, сашими, а  също по този начин употребяват постоянно и ферментирали артикули като мисо и нато.

Соята, бобовите и тофуто са друга съществена част от менюто.

А плодовете се употребяват нормално на закуска и не в огромно количество като десерт. Сред най-популярните са мандарини, ябълки, сливи.

Култура на хранене
Японците имат здравословно отношение към яденето. Една тяхна сентенция гласи, че не би трябвало да ядеш, до момента в който се заситиш изцяло, а до 80%. Така учат и децата да се хранят от най-ранна възраст.

Вместо да сипват храната в огромна паница, те употребяват дребни купички. На масата ще видите доста такива, цялостни с разнообразни храни – ориз, мисо, риба, месо и най-малко 3 разновидността на зеленчуци, които ядат един след различен.

Другата загадка е, че когато става дума и за яденето, те са сдържани и не преяждат.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР