Диего Шварцман, който е бивш шампион от турнира в Рио,

...
Диего Шварцман, който е бивш шампион от турнира в Рио,
Коментари Харесай

След 2 победи за деня и близо 6 часа на корта: Шварцман е на финал в Рио!

Диего Шварцман, който е някогашен първенец от шампионата в Рио, по-рано през днешния ден завоюва дуела си от четвъртфиналите против Пабло Андухар след 3 часа и 34 минути на корта, с цел да може да срещне за втора поредна седмица в полуфинален конфликт своя съотечественик Франсиско Черундоло.

Световният номер 100 също имаше среща от четвъртфиналната фаза, която бе директно преди мача на третия подложен. Нивото, което двамата демонстрираха за играчи, които към този момент са били на корта по-рано денем, беше нещо изумително. Дългите и изморителни разигравания, присъщи за алената настилка, биваха накъсвани от чести излизания наоколо до мрежата на международния номер 14. Шварцман преодоля на няколко пъти рецесия в играта си, обвързвана с насъбраната отмалялост, само че за следващ път потвърди, че е войник, като даде всичко от себе си, с цел да победи след 7:6(4) 6:3, " заковавайки " часовника, отмерващ продължителността на мача, на 2 часа. Във финала на Ел Пеке му следва да срещне спечелилия от дуела сред Карлос Алкарас и Фабио Фонини.

Шварцман, чувстващ отпадналост в първите минути, допускаше голям брой грешки в играта си, което донесе ранен пробив задатък на по-младия му сътрудник. Черундоло усети, че сънародникът му изпитва проблеми от физическо естество, като подвигна темпото на игра в търсене на втори брейк, но след 17-минутен гейм първата ракета на Аржентина удържа подаването си и резервира интригата. Световният номер 14 трупаше от ден на ден сили с всяка минала точка, бореше се за всеки метър на корта и ориста му се отплати, откакто той съумя да отрази три сетбола и вкара частта в тайбрек. Дългият гейм мина напълно под контрола на Шварцман, който на няколко пъти беше подкрепят от съперника си, с цел да отмъкне откриващия сет.

Черундоло се поддаде на страстите от изгубеното преимущество в първата част, като грешеше постоянно при започване на втората и лековато съобщи подаването си в актива на своя прославен съотечественик. Шварцман за миг почувства неразположение в напредването си, от което международният номер 100 се възползва, с цел да забележим възобновяване на паритета. Бившият първенец експресно отговори с нова мощна серия на ретур, с което възобнови преднината си. Шварцман не позволи спад в оставащите мигове до края и още при сервис на противника си постави точка на разногласието, поздравявайки се с триумфа в срещата.

Diego em busca do
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР