Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън във влака на път

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън във влака на път
Коментари Харесай

Блинкен пристигна в Киев, за да покаже солидарността на САЩ на фона на руските атаки

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън във влака на път за Киев. Снимка: AP

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде рано тази заран в Киев, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е първото посещаване в Украйна на почитан американски представител, откакто предишния месец Конгресът утвърди дълго отлагания пакет от военна помощ за страната на стойност 61 милиарда $.

Необявеното до този миг пътешестване има за цел да покаже солидарността на Съединени американски щати с Украйна, която се пробва да отблъсне тежките съветски бомбардировки по нейната североизточна граница.

Блинкън, който дойде в Киев с трен рано сутринта, се надява да " изпрати мощен сигнал на убеденост към украинците, които явно се намират в доста сложен миг ", съобщи американски формален представител, който осведоми публицистите, пътуващи с Блинкън, като пожела да резервира анонимност.

Артилерия, ракети с огромен обхват АТАКМС и прехващачи за противовъздушна защита, утвърдени от американския президент Джо Байдън на 24 април, към този момент доближават до украинските сили, сподели представителят.

Блинкън ще има за цел да увери украинските публични представители, в това число президента Володимир Зеленски, в трайната поддръжка на Съединени американски щати и ще произнесе тирада, отдадена на бъдещето на Украйна, добави американският представител.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР