Диагнозата рак на гърдата е един от най-разпространените видове карцином

...
Диагнозата рак на гърдата е един от най-разпространените видове карцином
Коментари Харесай

Андрия Томович: Всяка година средно 4000 жени у нас се диагностицират с рак на гърдата

Диагнозата рак на гърдата е един от най-разпространените типове карцином в света, в Европа, а и в България, означи пред Андрия Томович, шеф стратегия " Онкология " за България и Северна Македония в огромна фармацевтична компания.

" Около 25% от българките, които имат рак, страдат от рак на гърдата. Всяка година в България имаме към 4000 нови случая на това заболяване. Когато съпоставим равнището на смъртност, той е на трето място като причина за съдбовен край, съпоставено с останалите типове рак в България, и процентът на дамите, които съумяват да оздравеят, е под междинния за Европа ", сподели тя.

Томович акцентира, че ранното разкриване на заболяването е от особена значимост. Колкото по-рано се сложи диагнозата, толкоз повече късмет има пациентът, безапелационен е той.   

" Трябва да честваме живота и да оценяваме по-обикновените моменти. Искаме да дестигматизираме разнообразни тематики, желаеме да им дадем повече публичност и да си напомним, че животът е нещо, което би трябвало да оценяваме всеки ден, да честваме всеки ден и да осъзнаваме всеки миг, който в действителност си коства. Време е да се събудим в този момент и да се откриват повече случаи в ранен етап, да се прави повече профилактика и да се управлява болестта ", прикани Андрия Томович.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР