Действията на Китай в близост до Тайванския проток са провокация

...
Действията на Китай в близост до Тайванския проток са провокация
Коментари Харесай

САЩ: Действията на Китай в близост до Тайван са безотговорни

Действията на Китай наоколо до Тайванския пролив са провокация и демонстрация на безнаказаност, съобщи Белият дом, откакто тайвански представители споделиха, че китайски бойни самолети и кораби са създали подготовка за офанзива против острова, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

" Тези дейности съставляват забележителна ескалация в опитите на Китай да промени статуквото. Те са провокация, демонстрация на безнаказаност и усилват риска от неточности ", посочи представител на Белия дом.

Действията на Китай " са също по този начин в прорез с отколешната цел за запазване на мира и стабилността в района на Тайванския пролив ", акцентира представителят.

В събота тайванското министерство на защитата, представено от Агенция Франс Прес, заяви, че китайски военни самолети и кораби отработват мнима офанзива против острова.

Въоръжените сили на Тайван са забелязали " огромен брой групи комунистически самолети и кораби в Тайванския пролив, а някои и оттатък разграничителната линия да правят дейности, считани за реплика на офанзива против основния остров на Тайван ", гласеше известието.

Ден след визитата на Нанси Пелоси в Тайван въоръжените сили на Китай започнаха четиридневни военни учения с бойни стрелби към Тайван, който Пекин счита за отделила се китайска провинция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР