Девети ден автомагистрала Тракия остава блокирана. Протестиращи миньори и енергетици

...
Девети ден автомагистрала Тракия остава блокирана. Протестиращи миньори и енергетици
Коментари Харесай

Блокадата на Тракия остава - пътната карта за климата не промени мнението на енергетиците и миньорите

Девети ден автомагистрала " Тракия " остава блокирана. Протестиращи миньори и енергетици от комплекса " Марица-изток " са безапелационни, че пътят ще остане затворен, до момента в който териториалните проекти за обективен преход не бъдат изтеглени от европейските институции.

Колите се отбиват през Чирпан. това усилва напредването с към 30-40 минути. Напрежение за малко имаше през днешния ден при село Ракитница, където протестиращи пробваха да затворят пътя, само че полицията не им разреши. Една жена е задържана, тъй като не се е подчинила на полицейските разпореждания.

Недоволството стартира предишния петък с 4 блокади в страната. Енергетиците получиха покана за договаряния с кабинета в неделя, само че отхвърлиха и поканиха премиера да отиде при тях. Заявиха, че ще договарят с депутатите, които могат да подсигуряват осъществяване на вероятно съглашение. Разговорите се реализираха във вторник, когато беше реализирано съглашение със 7 точки. Блокадите обаче останаха. Вчера депутатите одобриха и пътната карта за климатична индиферентност, в която е записано, че закриването на въглищните централи ще се случи поетапно до 2038. Това обаче още веднъж не убеди протестиращите да се приберат.

Вижте още в директното включване на Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР