Девет души на възраст от 18 до 65 години, включително

...
Девет души на възраст от 18 до 65 години, включително
Коментари Харесай

Антитерористична операция предотвратява атака в Ница

Девет души на възраст от 18 до 65 години, в това число и двама братя, са задържани тази сутринта, по време на анти-терористична интервенция в Ил дьо Франс в Париж и в региона на Алп Маритим (югоизточната част на страната), съпбщава Le Parisien.

Източници оповестяват пред " Фрнс прес " за 10 арестувани и че интервенцията е взаимно с швейцарските управляващи.

Продължават издирвателните дейности, арестите са осъществени в Aix-en-Provence (Bouches-du-Rhône), Menton (Alpes-Maritimes), както и Val-de-Marne и в Seine-Saint-Denis.

Операция се организира с поддръжката на RAID, от чиновници на дирекция за битка тероризма SDAT, районната дирекцията на правосъдната полиция на Марсилия и Генералната дирекция за вътрешна сигурност.

Действията са част от авансово следствие, стартирано през май предходната година от антитерористично звено на Парижката прокуратура за " незаконна интрига за терористични дейности ".

Според информацията все още е имало проект за офанзива против Ница, проверяващите също загатват " притеснителни диалози ".

Някои от арестуваните, в това число няколко приели наскоро исляма, са известни на разследващите служби със своята радикализация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР