Детски коледен панаир отваря врати за поредна година в Благоевград.

...
Детски коледен панаир отваря врати за поредна година в Благоевград.
Коментари Харесай

Децата на Благоевград творят в Детски коледен панаир

Детски коледен панаир отваря порти за поредна година в Благоевград. Инициативата стартира на 16 декември/ събота/ и продължава до неделя, в това число /17 декември/. За първи път Коледният панаир ще се организира в постройката на Младежки дом Благоевград, проведен от Община Благоевград и фондация " EASY ART " с ръководител Станка Желева.
Магичният Детски коледен панаир стартира от 11:00 часа, като на него са поканени всички дребни и към този момент пораснали поданици и посетители на община Благоевград. За положителното въодушевление и сръчната работа ще се грижат аниматори, които ще забавляват, играят, майсторят и творят сладки, картички, календари, сурвачки с децата.

Една от новостите тази година е ателие за направа на коледни свещи, където всяко дете ще може да направи празнична свещ по собствен дизайн в разнообразни цветове и украшения. Освен направата на свещи, в програмата за първа година влизат атрактивни коледни играчки от естествена вълна, както и красиви елхи от хартия. 

Сред обичаните атракции е и обичайното ателие за коледни сладки, където децата ще могат да украсят свои кулинарни шедьоври. В програмата са включени още и архитектурна работилница, ателие за снежни индивиди, 3D картички и преспапиета.

Краят на събитието ще бъде маркирано с разтрошаване на празнична пинята, само че този път с формата на елен.
Част от направените коледни претекстове по време на Детския коледен панаир ще бъдат изложени в Коледния базар, който отваря порти на 27 декември 2017 година.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР