Децата, които се връщат на детска градина след отстъствие, вече

...
Децата, които се връщат на детска градина след отстъствие, вече
Коментари Харесай

Децата ще се връщат след отсъствие в детската градина без лекарска бележка

Децата, които се връщат на детска градина след отстъствие, към този момент няма да би трябвало да дават записка от персонален доктор, че не са били в контакт със заразно болен в последните 3 дни. Това плануват промени в наредбата за здравните условия към детските градини, готови от министър Стойчо Кацаров.

Тази записка се издава въз основа на изказвания на родителите и действително единствено основава спомагателна претовареност на персоналните лекари, излиза наяве от претекстовете на Кацаров към препоръчаните от него промени. Освен това условието води до опашки пред лекарските кабинети, което нарушавало противоепидемичните ограничения.
Още 361 785 лв. отиват за 400 деца без места в детските градини
Правителството утвърди 361 785 лв. за обезщетения за общо 400 деца, които не са признати в държавни и общински детски градини заради липс...

Според актуалната разпоредба персоналният доктор на детето би трябвало да издаде здравна записка за липса на контакт със заразно болен не по-рано от 3 дни от деня на постъпване в градината. Такава записка се изисква и след неявяване за повече от 10 дни.

Според измененията здравна записка, че детето е клинично крепко, ще се изисква единствено когато е преболедувало заразна болест или е било контактно със заразно болен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР