Десетокласник от Новосибирск е заплашен от 3 години затвор за

...
Десетокласник от Новосибирск е заплашен от 3 години затвор за
Коментари Харесай

Ученик от Новосибирск заплашен от затвор за коментари в Telegram

Десетокласник от Новосибирск е застрашен от 3 години затвор за разпространяване на лъжлива информация за съветските въоръжени сили, заяви съветската медия " Сибирь ".

Става дума за мнения в чата Telegram, които Фокин споделил. Какво тъкмо са съдържали те - не е ясно, само че евентуално става дума за информация, която е срещу съветския разказ за " денацификация " на Украйна.

Евгений Фокин е бил безсънен жител, интересувал се е от проблемите на своя град, пращал писма до служители за разнообразни локални проблеми, и е мечтаел в бъдеще да му стане кмет, пишат от съветското издание в своя Telegram канал.

Делото против него е по член 207.03 от съветския углавен кодекс, който в най-лекия случай планува до 3 години затвор в трудови лагер и от 700 000 до 1,5 млн. рубли санкция (8 000-17 000 евро).

В момента Telegram се употребява още повече от руснаци - някои, с цел да споделят съветската агитация, други, с цел да могат да приказват против режима по сигурен канал. Видно обаче отбраната на криптирания чат не е 100%-ова.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР