Десетки влакове се движат със закъснение заради усложнената обстановка. Други

...
Десетки влакове се движат със закъснение заради усложнената обстановка. Други
Коментари Харесай

Има блокирани пътници във влакове заради снега

Десетки влакове се движат със забавяне поради усложнената конюнктура. Други 10 престояват. Най-критична е обстановката по направлението София-Варна през Горна Оряховица и в региона на Мездра, съобщи Българска национална телевизия.
Освен блокираните влакове, досега има 30 анулирани влака, които би трябвало да се движат по разнообразни посоки. Движението на останалите се реализира при извънредно тежки зимни условия.
От БДЖ оповестяват, че има 11 гари по направление София- Плевен и София-Видин, където няма електрозахранване, оповестява БГНЕС.
Работи се в посока да бъде обезпечен превоз на блокираните пасажери. От БДЖ успокояват, че е направена организация да бъде доставена храна и вода на блокираните пасажери.
Особено сериозно е ситуацията на гара Мездра, където от 4.00 часа досега не е влезнал или излязъл нито един трен в посока София, Варна или Видин. Много хора не са съумели да отидат на работа, други са потърсили различни способи. Причина е паднала контактна мрежа в региона на Роман, Кумино, Зверино и Лакатник.
В 12.50 ч. е било възобновено придвижването на влаковете в секторите Мездра – Роман и Мездра –Руска Бяла, оповестиха от БДЖ.
Все още 25 гари и 15 автоматизирани прелезни устройства са без зареждане от електроразпределителните сдружения, заради тази причина системите за обезпечаване на придвижването там се ръководят от дежурния личен състав.
Всички екипи на Национална компания " Железопътна инфраструктура " са мобилизирани, с цел да се възвърне придвижването. Там където има снегонавявания екипите разчистват релсите на ръка. Това в допълнение забавя процеса.
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР