Десетки венци бяха положени пред тялото на Божидар Димитров, сн.

...
Десетки венци бяха положени пред тялото на Божидар Димитров, сн.
Коментари Харесай

Опелото на Божидар Димитров ще е в четвъртък в Св. Седмочисленици


Десетки венци бяха положени пред тялото на Божидар Димитров, сн. БГНЕС

Опелото на умрелия в неделя историк Божидар Димитров ще е в четвъртък - 5 юли, от 10.30 часа в столичната черква " Св. Седмочисленици “, ден измежду като в Националния исторически музей, чийто дълготраен шеф беше, се състоя поклонението пред тялото му.

От музея оповестиха, че десетките положени пред Димитров в сряда венци ще бъдат поднесени пред паметника на Васил Левски по избор на фамилията му. Съболезнователни писма са били изпратени от Президентството, премиера, ръководителя на Народното събрание, военното и вътрешното министерства, генералното консулство на България в Солун, редица общини и районни музеи, частни компании и предприемачът Васил Божков, който е изпратил и венец. С венци са се отчели и министър-председателят, редица министри и ведомства, общини, телевизия " Скат ", УНИБИТ, Съюза на тракийските сдружения в България, предприемачите братя Диневи и други

Речи пред тялото на Димитров, който бе противоречива персона държаха министърът на културата Боил Банов, наследничката на поста началник на Националния исторически музей Бони Петрунова, която разгласи, че духът му ще остане вечно в постройката на музея, както и други представители на културните и историческите среди.

72-годишният Димитров умря от белодробна емболия в неделя вечерта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР