Десетки от хората на борда бяха ранени, когато системата за

...
Десетки от хората на борда бяха ранени, когато системата за
Коментари Харесай

Круизен кораб се завръща в Обединеното кралство, след като 100 пътници бяха ранени при „изключително плашеща“ буря

Десетки от хората на борда бяха ранени, когато системата за сигурност на задвижването на кораба беше задействана, карайки плавателния съд да се отклони ненадейно наляво и да го води до ненадейно прекъсване.

Около 100 от 1000-те посетители са били ранени, макар че „ по-голямата част “ са претърпели единствено леки пострадвания, съгласно оператора Saga Cruises.

Той сподели, че петима от тези на бордът се нуждаеше от лекуване за по-сериозни пострадвания.

Роднини на пасажерите се обърнаха към обществените медии, като един мъж написа на X, прочут преди като Twitter: „ Моите възрастни родители на борда на Saga Spirit of Discovery и имаха извънредно време в бурята, в това число да бъдат хвърлени на пода в трапезарията с маси и съдове, падащи върху тях. Много ранени! " /p>

Имаше изказвания, че някои пасажери са се озовали в носилки, откакто чинии и чаши са „ летели “.

Круизният транспортен съд се е насочил към Ла Коруня в Испания по това време, макар че пристанището е било насила да затвори заради изискванията.

Това се случи, откакто екипажът анулира визитата си в Лас Палмас по-рано през седмицата, защото времето се утежни.

Прочетете повече от Sky News:
NHS ще предложи лекарство, което може да предотврати рак на гърдата

Изпълнителният шеф на Saga Cruises Найджъл Бланкс разказа бурята като „ извънредно плашеща “ в писмо до пасажерите, съгласно The ​​Portsmouth News.

Подробности за компенсациите за тези на борда ще бъдат направени през идващите дни, добави вестникът.

Корабът дойде назад в Портсмут в понеделник вечерта, само че Saga Cruises не удостовери дали има такива от ранените се нуждаят от в допълнение лекуване назад на сушата.

От август: Бурята раздруса круизния транспортен съд на P&O

Говорителка сподели: „ Духът на откритието за жалост беше заловен в предизвикателните метеорологични условия този уикенд, когато стартира завръщането си в Обединеното кралство.

„ Корабът остана в сигурност от самото начало, само че заради въздействието на бурята някои посетители получиха пострадвания. Всички бяха лекувани неотложно от медицинския личен състав на борда.

„ Въпреки че времето е явно отвън нашия надзор, желаеме да поднесем откровените си извинения на всички наранени, които към този момент са се върнали безвредно, откакто са отплавали вкъщи в по-спокойно море. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР