Десетки хотели по цял свят остават без хиляди долари в

...
Десетки хотели по цял свят остават без хиляди долари в
Коментари Харесай

Проблеми в Booking: защо платформата дължи пари на хотелиери от цял свят

Десетки хотели по целия свят остават без хиляди долари в продължение на месеци. Причина за това е дължими суми от страна на онлайн туристическата платформа Booking. От компанията изясняват задълженията си с " механически проблеми ". От неплащането на дължими суми най-потърпевши са хотелиери в Тайланд, Индонезия и Европа, написа The Guardian.

Носят се разнообразни клюки за повода зад неналичието на възнаграждение от страна на Booking.com. Обикновено, в случай че клиент направи резервация за хотел през уеб страницата и избере да заплати авансово, платформата приема заплащането и го предава на хотелския оператор като удържа комисионна.
 Booking влага €100 милиона в Румъния
Booking влага €100 милиона в Румъния

Компанията отваря първия си Център за върхови достижения в Румъния

Партньорите на Booking оповестяват за проблеми с приемането на заплащания още от юли месец, а в някои случаи и от по-рано. И въпреки че компанията продължава да приема заплащания от клиенти, излиза наяве, че тя не всеки път е прехвърляла дължимата сума на хотелските оператори и други лица, отдаващи пространства за престой.
 Снимка 336197
Източник:

През август Booking Group регистрира общи доходи от $5,5 милиарда и облага от $1,3 милиарда за второто тримесечие на 2023 година. Това е с 27% и 51% повече от предходната година.

" В резултат на удобната среда за търсене, както нощувките, по този начин и брутните резервации, изпревариха предходните ни упования ", съобщи тогава време основният изпълнителен шеф на компанията Глен Фогел.

Лорен Инфелд ръководи хостели в Тайланд, където работи от 20 години. Booking стопира да трансферира заплащания към американския жител за един от въпросните хостели в средата на април.

" След това всички заплащания стопираха. Така е към този момент от 6 месеца ", споделя Инфелд.

Част от разочарованието на мениджъра идва от борбата изобщо да се свърже с някого в Booking и да приказва по отношение на казуса.

" Просто няма метод да се свържете с тях. Онлайн написа, че би трябвало да говорите с финансовия или кредитния надзор. Нито един от тях няма телефонен номер или имейл адрес. "

Случващото се кара от ден на ден хора да пробват и други способи да осъществят контакт с компанията, в това число посредством известия в LinkedIn, имейли към изпълнителния шеф на Booking Group и търсене на обособени финансови чиновници онлайн. Безрезултатно.

Транфир Рат отдава вила чартърен в Дания. И той като доста други през последните месеци е бил заставен да поеме спомагателна работа, с цел да покрие задълженията си. Споделя, че електричеството му ще бъде спряно в до края октомври, в случай че Booking не му изплати дължимите до оммента 10 000 евро.

" Моля ви да ми изпратите дължимата сума във допустимо най-кратък период. Рискувам да изгубя целия си живот ", написа Рат в един от мейлите си до компанията.

Към момента на издание на тази публикация екипът ни не се натъкна на пострадали хора от България, потърпевши от неизплатени суми от страна на Booking.
 Booking уволни хиляди свои чиновници с видео известие
Booking уволни хиляди свои чиновници с видео известие

Общо 2700 експерти по обслужване на клиенти са отстранени от компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР