Десетки хора бяха ранени в събота в южните Филипини при

...
Десетки хора бяха ранени в събота в южните Филипини при
Коментари Харесай

Десетки ранени във Филипините при блъсканица за парични помощи

Десетки хора бяха ранени в събота в южните Филипини при конфликт на възпитаници и родители, откакто държавното управление даде обещание разпределяне на пари в брой преди повторното отваряне на учебните заведения, оповестиха управляващите.

Тълпи започнаха да се събират пред оповестените места за раздаването на пари още в петък, откакто държавното управление разгласи финансова помощ до 4000 песо ($72) за тези, които се борят да покрият разноските за обучение.

В южния град Замбоанга към 5000 души стояха пред гимназия, където трябваше да се раздават паритe.

„ Когато чуха, че вратите ще се отворят, те се втурнаха напред “, сподели служителят на реда Йосен Самсула пред Агенция Франс Прес.

„ Алеята се спускаше надолу, тъй че това, което се случи, беше, че те се заспъваха и паднаха на земята. “

29 са били лекувани в болница за " леки пострадвания ", сподели министърът на обществените грижи Ервин Тулфо, който бе оповестил паричната помощ преди дни.

Тулфо сподели на кореспонденти, че е трябвало да се обади в събота на полицията за битка с безредиците, с цел да спре хората, които принудително си проправяха път през входната врата на офиса му в Манила. Той ги разказа като " хора в рецесия " и сподели, че " съжалява " задето програмата за паричната помощ е довела до пострадвания.

Ковид пандемията утежни финансовата бедност за милиони филипински фамилии, които в този момент се борят да намерят средства, с цел да върнат децата си на учебно заведение. Много учебни заведения се готвят да имат присъствени уроци от понеделник за пръв път от март 2020 година Филипините са една от последните страни в света, които възобновяват присъствените занятия на цялостен работен ден. Експерти предизвестиха, че продължителното затваряне на класните стаи е влошило просветителната рецесия в страната и може да аргументи дълготрайни вреди на децата.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР