Десетки хиляди демонстранти излязоха на протести в Берлин и Лондон

...
Десетки хиляди демонстранти излязоха на протести в Берлин и Лондон
Коментари Харесай

Огромни протести в Берлин и Лондон срещу корона-мерките, има арестувани |

Десетки хиляди стачкуващи излязоха на митинги в Берлин и Лондон против рестриктивните мерки въведени поради пандемията от ковид.

В столицата на Германия се стигна до напрежение, защото управляващите не разрешиха провеждането на планувано шествие, защото недоволните всеобщо не спазвали обществена отдалеченост от метър и половина и не носели маски.

Участниците издигнаха плакати " Спрете лудостта с ковид " и " Прекратете коронавирусната тирания "

На събитието в Берлин се събраха над 18 000 души и прииждаха още сега, в който полицията се намеси да осуети акцията. Има и задържани, оповестяват международните организации.

Възрастни, млади и деца се бяха събрали пред Бранденбургската врата тази заран, с цел да се опълчват на ограниченията против болестта, само че час по-късно полицията в града издаде заповед, с която митингът трябваше да бъде преустановен незабавно.

След известието стачкуващите крещяха " Съпротива " и " Ние сме хората ", - лозунги, постоянно употребявани от крайнодесните, а след това изпяха и немския народен химн.

Шефът на полицията в Берлин Барбара Славик предизвести, че в случай че стачкуващите не се придържат към разпоредбите за сигурност на вирусите, полицията ще освободи региона доста бързо.

" Не желаем да гледаме по какъв начин доста хора се събират и са причина за опасности от инфекции ", добави тя.

Протестиращите отговориха с крясъци " Меркел би трябвало да си отиде ". Някои от тях даже приканиха за принуждение в обществените мрежи.

Също и в Лондон хиляди британци се стекоха на митинг против наложените ограничавания. Протестът е под мотото " Обедини за независимост " и участниците в него упорстват за облекчение на ограниченията.

В момента в страната са наложителни носенето на маски, има ограничавания в свободното напредване, както и е наложително слагането на ваксина, когато тя бъде публично утвърдена.

Протест против корона-мерките имаше и в Цюрих.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР