Десет души загинаха в мащабните пожари, обхванали Калифорния. Първоначално бе

...
Десет души загинаха в мащабните пожари, обхванали Калифорния. Първоначално бе
Коментари Харесай

10 загинаха в огненото бедствие, обхванало Калифорния

Десет души починаха в огромните пожари, обхванали Калифорния. Първоначално бе обявено за един умрял, само че по нови данни жертвите към този момент са се нараснали до 10.

Няколко огромни горски пожара се развихриха в щата, като изключително наранени са винените региони Напа и Сонома, съобщи Българска национална телевизия.

Хиляди хора са евакуирани. Според шерифа на Сонома Робърт Джордано към момента е прекомерно рано, да се каже по какъв начин ще се развият събитията. Той означи също, че огнеборците още не могат да доближат до някои от местата, наранени от стихиите.

Силните ветрове, достигащи до 80 км/ч в допълнение усложняват ситуацията. В регион на север от Сан Франциско горят 14 огромни пожара. Пламъците са обхванали над 160 кв. километра.

Около 114 000 семейства са останали без ток. Унищожени са минимум 1500 жилищни и бизнес здания. В три окръга - Напа, Сонома и Юба, е оповестено изключително състояние. В град Санта Роса е разгласен полицейски час от залез до изгрев слънце като мярка за битка с мародери.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР