Депутатите в парламента приеха на първо четене промени в Закона

...
Депутатите в парламента приеха на първо четене промени в Закона
Коментари Харесай

Приеха промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина


Депутатите в Народното събрание одобриха на първо четене промени в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина. Общо 96 народни представители гласоподаваха със „ за “.

Законът планува Експертен съвет към Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) да изготвя лист с лекарствени артикули, за които може да се лимитира износът. Ще има и по-високи наказания при осъществяване на нерегламентирана търговия с медикаменти, включени в ограничаващия лист. За търговците на дребно санкцията е от 10 до 20 хиляди лева за първо нарушаване, както и от 25 до 35 хиляди лева при наново. От 10 до 25 хиляди лева

е имуществената глоба за търговците на едро, като при наново нарушаване чиновниците на ИАЛ ще лишават разрешителното за търговия.

Всеки, който извърши нерегламентиран експорт на медикаменти, ще би трябвало да заплати санкция от 50 до 80 хиляди лева

Свързани публикации.. Събират подписи в поддръжка на Клиниката по детска кардиология 0 Одобриха ограниченията против реекспорта на медикаменти 0 Габровската болница с реновирана педиатрия 0

Промените в закона целят понижаване на административната тежест за искащите да правят произвеждане и търговия на едро с лекарствени артикули. Вместо 90 дни, срокът за издаване на позволения за търговия ще бъде понижен на 60.

Информационната система към Изпълнителната организация по медикаментите, която ще следи придвижването на лекарствените артикули, е част от ограниченията на държавното управление за ограничение реекспорта на медикаменти. Чрез измененията в закона Изпълнителната организация по медикаментите може да лимитира износа на изчезнали за българските пациенти лекарства.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР