Депутатите в германския парламент избраха социалдемократа Олаф Шолц за нов

...
Депутатите в германския парламент избраха социалдемократа Олаф Шолц за нов
Коментари Харесай

Олаф Шолц встъпи в длъжност като новия канцлер на Германия

Депутатите в немския парламент избраха социалдемократа Олаф Шолц за нов канцлер. Той оглави държавното управление на Германия с 395 от 707 гласа.

Точно в 15 ч. досегашният канцлер Ангела Меркел съобщи поста на своя досегашен заместител и бе изпратена от Бундестага с овации за работата си на този пост в продължение на цели 16 години, съобщи Агенция Франс Прес.
Германия: Олаф Шолц поддържа наложителната имунизация
Олаф Шолц поддържа въвеждането на наложителна имунизация против Covid-19, заяви Агенция Франс Прес. Бъдещият канцлер на Германия, който води кр...

Олаф Шолц и неговият кабинет от 16 министри бяха публично назначени от немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в президентския замък " Белвю ", след което поставиха клетва в долната камара на Народното събрание - Бундестага. 

16-те министри от новата лявоцентристка коалиция на Социалдемократите, Зелените и демократичните Свободни демократи съставляват първия уравновесен по пол кабинет в Германия - осем дами и осем мъже. 

Любопитното е, че съгласно изследване на YouGov, извършено за организация DPA, близо 2/3 от германците считат, че новоизбраният канцлер няма да може да се задържи на поста повече от четири години. Според резултатите от анкетата 44% от германците са на мнение, че Шолц ще извършва функционалностите на канцлер в продължение на четири години, след което няма да успее да завоюва преизбиране. Други 20% са уверени, че ръководещата коалиция на социалдемократите, Зелените и Свободните демократи ще се разпадне до идващите избори за Бундестаг.

Едва 16% от интервюираните чакат Шолц да бъде избран отново за втори мандат и единствено 1,3% от интервюираните имат вяра, че новият канцлер може да се задържи на поста толкоз дълго, колкото предшественичката му Ангела Меркел.
Меркел даде благословията си за Шолц
Канцлерът Ангела Меркел даде благословията си за идващото евентуално съдружно държавно управление на Германия, като съобщи, че чака да " сп...

Проучването на YouGov е извършено в интервала 1-3 декември и обгръща 2067 души на възраст над 18 години.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР