Депутатите ще обсъдят създаване на временна комисия за изработване правилника

...
Депутатите ще обсъдят създаване на временна комисия за изработване правилника
Коментари Харесай

Депутатите бистрят как ще работи 49-ото НС

Депутатите ще обсъдят основаване на краткотрайна комисия за разработване правилника за работа на 49-ото Народно заседание (НС). Това разгласи новоизбраният ръководител на Народното събрание Росен Желязков.

Пленарната зала реши да работи по разпоредбите на 48-то Народно заседание до приемането на нови. Заседанието ще стартира от 9:00 часа, според настоящия устав, разгласи Желязков.

Очаква се да бъде подложен на гласоподаване и планът на решение на Движение за права и свободи - петък ( 21 април) да е неработен ден за Народно събрание, защото е първият ден на Рамазан Байрам. Той беше импортиран през вчерашния ден в деловодството на Народното събрание.

Относно първите закони, които ще разиска новото Народно заседание, Росен Желязков уточни в коридорите, че първо ще се гледат тези, по които има съгласие. Това са за домашното принуждение, КПКОНПИ, Наказателно-процесуалния кодекс, законопроектите по Плана за възобновяване и резистентност.

Според него по тях няма да има тежка политическа полемика и тежки препирни, защото  депутатите знаят, че упованията на хората са да преодолеят този стигматизиран през последните месеци разговор точно в посока на решаването на  въпроси, които вълнуват обществото, и дейности по съставяне на кабинет, който би могъл да реши тежки проблеми.

Снимка: Агнес Методиева, Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР