Депутатите приеха на първо четене 8 промени в Наказателния кодекс,

...
Депутатите приеха на първо четене 8 промени в Наказателния кодекс,
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене още по-строги наказания за трафикантите на мигранти, домашното насилие и джигитите

Депутатите одобриха на първо четене 8 промени в Наказателния кодекс, препоръчани от ГЕРБ-СДС, " Възраждане ", Българска социалистическа партия, Политическа партия и Движение за права и свободи. Промените, предлагани от ГЕРБ-СДС, са ориентирани против каналджиите на незаконни мигранти посредством увеличение на размера на наказванията. Българска социалистическа партия също оферират увеличение на наказването отнемане от независимост.

Движение за права и свободи оферират при дефиницията за закононарушение за домашно принуждение да отпадне условието за методичност.

" Продължаваме Промяната " оферират ограничения за справяне с нерагламентираното потребление на токсини и отровни примамки, както и ограничения против жестокостта към животни ".

Българска социалистическа партия оферират увеличение на наказванията за случаи на разпространяване на порнография и случаите на ръководство на МПС след приложимост на алкохол и опиати.

" Възраждане " оферират за водачите, приели алкохол и опиати, краткотрайно да бъде отнето транспортното средство.

Христо Терзийски, ГЕРБ-СДС: " Броят на отвод за тест от опиати и алкохол е огромен, по тази причина предлагаме да се криминализира отводът за тестване. При първия отвод глобата да бъде административна ".

Петър Петров, " Възраждане ": Трябва да се трансформират глобите, които касаят тези случаи, които са с извънредно висока степен на социална заплаха. Сега беше допустимо условното освобождение. Деецът още веднъж е на пътя и в колата. Трябва да се усилят долните минимуми за отнемане от независимост, тъй като в този момент са 3 години. Предлагаме и нова глоба: прекъсване от придвижване и лишаване краткотрайно на моторното транспортно средство, ръководено от пийнал или дрогиран водач. Предлагаме повишени станции - отнемане от независимост и имуществени наказания. Трябва да изземваме транспортни средства, с цел да попречим на каналджиите да ги употребяват още веднъж ".

Цветелина Заркин, " Продължаваме Промяната ": Околната среда се опазва и посредством Наказателния кодекс. Хора, които прострелват куче, са социална опасност. Липсва успеваемост на следствието и понесена наказателна отговорност. За ограничение на токсини в дивата природа работят редица природозащитни организации.

Настимир Ананиев, Политическа партия: Това за конфискацията на автомобила от години се разисква, само че постоянно е имало проблем за правото на благосъстоятелност. Българинът е обърнал колата в фетиш. Големите наказания дали ще имат резултат - ще има резултат, в случай че стигнат до съда.

Иван Иванов, Българска социалистическа партия: Цялото общество стана очевидец на дръзки ПТП, на тежки произшествия с алкохол и опиати, каналджийството и още по-лошото чиновници на Министерство на вътрешните работи да транспортират противозаконни мигранти. Всички тези случаи довеждат до един извод, че би трябвало за сме по-твърди в нашето законодателство. Настъпи моментът да наложим по-тежки санкции. Всеки би се замислил дали ще се качи в автомобила, използвал алкохол и опиати, в случай че знае, че ще му бъде наложена ефикасна присъда.

Ертен Анисова, Движение за права и свободи: Предлагаме отпадането на условието за методичност при домашно принуждение. Сега се изисква да има най-малко три сигнала в полицията при принуждение, само че знаете, че още при първото посягане се стига от време на време до загуба на човешки живот.

Божидар Божанов, Демократична България: Нашият законопроект е част от битката с рецидивистите. Когато имаш пет неплатени или невръчени фиша, ще бъдеш спиран на пътя.

Атанас Атанасов, Демократична България: Изискват се сложни ограничения. Липсата на ефикасен надзор е повода до стигнем дотук.

За вторник от 10:00 ч. е планувано изключително съвещание на Народното събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР