Във връзка с трагичния инцидент на 16 май 2024 г.

...
Във връзка с трагичния инцидент на 16 май 2024 г.
Коментари Харесай

НСО след катастрофата с Кирил Петков: Съболезнования за загиналия, въздържайте се от спекулации

" Във връзка с трагичния случай на 16 май 2024 година с присъединяване на профилиран автомобил на Националната работа за защита, държавната охранителна работа декларира, че оказва всеобхватно подпомагане на способените органи по воденото разследване.

Националната работа за защита приканва към самоограничение от разпространяване на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен случай, до момента в който способените институции не приключат работата си.

Убедени сме, че професионалните дейности на проверяващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина.

Ръководството и съставът на Националната работа за защита сервират дълбоки съболезнования на фамилията и околните на починалия при злополуката лидер и показват откровена вяра за сполучливо и скорошно възобновяване на неговата брачна половинка! ", гласи изказването на НСО.

" Извършени са всички нужни първични дейности, оглед на местопроизшествията и разпит ", сподели по-рано през днешния ден полк. Христо Тинев, военно-окръжен прокурор на Военна прокуратура-Сливен.

" Предмет на следствието е какви са осъществените нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Предстои да се разбере. Към момента не можем да дадем данни, тъй като ще бъде нечиста сделка. Целта на следствието е да се откри отговорно държание на единия или на другия лидер, или и на двамата ", добави полк. Тинев. " Ще бъде открито с каква скорост се е движил автомобилът на НСО. Ще бъдат предоставени експертизи. Вещите лица ще отговорят на въпросите по всички елементи ", изясни прокурорът.

" Извършени са разпити. Има следствена загадка, както е известно. Всичко ще бъде детайлно проучено. Разследването ще бъде обективно. Към момента не можем да се произнесем по въпроса за виновността. Прокуратурата е самостоятелна от политически игри и изказвания. Защо Кирил Петков е пътувал с защита на НСО - не мога да отговоря. Трябва да бъде открито в хода на следствието. Няма нужда прокуратурата да се замесва в предизборни спекулации ", добави той.

" Възможно е да има съпричиняване на случая от двамата водачи ", не изключва ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен. Като се базира на дългогодишния си опит, в изявление за БНР Тинев допусна, че е допустимо служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост.

Днес не престават следствените дейности на място.

По неоспорим метод е открито, че другият автомобил е лишил преимуществото на НСО, сподели служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов по отношение на случая край Аксаково.

" Не мога да разясня детайлности по случая, формирано е произвеждане, което е под надзора на Военна прокуратура ", уточни той и добави: " Считам, че всичко ще бъде изяснено в границите на следствието, в това число и скоростта, за която сега много се приказва. Единственият метод това да бъде направено, е автотехническа експертиза, която, допускам, ще бъде назначена в границите на днешния ден ".

Като някогашен министър председател Кирил Петков има право да бъде охраняван от чиновници на НСО в продължение на четири години, сподели още Калин Стоянов в отговор на въпрос за какво съпредседателят на " Продължаваме промяната " е пътувал с защита.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР