Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху част от

...
Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху част от
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха ветото на президента

Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху част от текстовете по Бюджета на НЗОК за 2018 година, които засягат новаторските медикаменти.

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи поддържаха ветото на президента. Според Българска социалистическа партия пари за нови медикаменти има. Движение за права и свободи пък упрекнаха ръководещите, че преглеждат опазването на здравето единствено от позиция на фискални ограничения. Нигяр Джафер от Движение за права и свободи желае надпартиен консенсус по тематиката.

Малък спор се оформи към настояването в пленарна зала да бъдат позволени представители на пациентски организации, които стачкуваха пред служебния вход на Народното събрание тази заран. Протест имаше и през уикенда, защото доста организации възроптаха на мораториума, налаган от Бюджета на НЗОК.

Дебатът по ветото на президента за новите лекарства за 2018 година стигна до там, че взеха да се броят раково болните. Пръв онкозаболяване призна Стефан Данаилов от Българска социалистическа партия.

Ако 3-4 години съм в ремисия, аз не знам Господ какво ще каже след месец-два, година, посочи той. Явно тези химии, които са ми наливали през тези години, към този момент няма да работят и ще би трябвало да пробваме нова, сподели още Данаилов.

" Скъпи, другари, тук има лекари с такова заболяване. Поне един знам, че има. Няма метод да не сте изгубили близки от тази подла, гадна, мръсна болест ", показа Ламбо.

Моят татко умря на 62 години от рак и не желая да се спекулира с тази тематика, намеси се по тематиката и Цветан Цветанов. Той настоя за баланс. Според него би трябвало да се влага в профилактика и предварителна защита. Употребявате хората, упрекна той социалистите.

Не безконтролно държание, а експертиза желае Цветан Цветанов. По думите му герберите избавили повече животи от социалистите. Той акцентира, че в ГЕРБ схващат проблемите на онкоболните, тъй като и Вежди Рашидов, и Йорданка Фандъкова са минали през това заболяване.

Червеният народен представител Стефан Данаилов пък се почувства изнасилен и посочи, че няма да стане по този метод, посочи той. Вежди Рашидов предизвести, че с заболявания не е хубаво човек да се подиграва. Не си играйте с заболяванията на хората, настоя герберът. Рашидов, който също се лекува от рак, показа, че му се е наложило да се лекува в Германия, тъй като у нас като бедна страна нямало техниката, с цел да се излекува. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР