Депутатите от парламентарната комисия по отбрана приеха Програмата за развитие

...
Депутатите от парламентарната комисия по отбрана приеха Програмата за развитие
Коментари Харесай

Приеха Програма 2032 за армията на комисия по отбрана

Депутатите от парламентарната комисия по защита одобриха Програмата за развиване на отбранителните качества на Въоръжените сили на България 2032.

" За " гласоподаваха 11 от депутатите в комисията по защита, нямаше срещу, а 9 се въздържаха . Предстои тя да бъде гледана и в пленарна зала. Проектът на Програма - 2032 е признат с Решение на Министерския съвет № 86 от 1 февруари 2021 година и препоръчан за приемане от Народното събрание.

Програмата планува нарастване на Въоръжените сили до 43 хиляди души, не по-малко от 43 000. От тях 3 хиляди души би трябвало да са непринуден запас, съобщи пред медиите зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов.

Сегашната стратегия е за 40 хиляди военни. Тези 3 хиляди души непринуден запас не значи, че ще се осъществят още първия стадий 2026 година. Тази численост ще бъде запълнена до 2032 година Те са по искане на военното управление.

Относно цитираните качества на армията - това са военни формирования - бригада 3 или 5 (хил. души) с въоръжение, техника, персонален състав. От Щаба на защитата са създали план за вложенията във военните качества .
 Армията ни да е 43-хилядна до 2032 година възнамеряват стратези
Армията ни да е 43-хилядна до 2032 година възнамеряват стратези

Одобрена е Програма за развиване на отбранителните качества

Имаме о бърната наклонност на неналичието на военни, чака се до 2032 година да има запълване на щатовете . Силите за въздържане е мирновременния комплект от силите, а Силите за защита включват и други формирования, които според решение на Народното събрание от 2014 година ние би трябвало да можем да активизираме. В подготовка на мобилизационния запас имаме настройка по какъв начин от силите за въздържане ще достигнем мащаба на Силите за защита.

В тази стратегия обществената политика е съществено създадена . Предвидено в програмата е приходите на военните да следват приходите на жителите, само че най-много 60% от военния бюджет да отива за заплати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР