Депутатите от коалиция Изправи се.БГ! Ние идваме! призова партиите в

...
Депутатите от коалиция Изправи се.БГ! Ние идваме! призова партиите в
Коментари Харесай

Манолова настоя колегите й да се заемат с бюджета

Депутатите от коалиция " Изправи се.БГ! Ние идваме! " прикани партиите в Народното събрание да се заемат неотложно с актуализацията на бюджета .

Председателят на ПГ на обединението Мая Манолова съобщи на трибунка в Народното събрание, че актуализацията на бюджета е единственият метод да бъдат обезпечени пенсиите на възрастните хора, медиците да имат спомагателните си заплащания на прага на нова коронавирус вълна, бизнесът да получи поддръжка в изискванията на ограничавания поради епидемиологичната конюнктура, да има задоволително пари за обществени заплащания и с цел да може да се предотврати икономическото злополучие, което заплашва семействата и бизнесът .
 Пари има, само че Асен Василев чака разрешението на депутатите, с цел да ги харчи
Пари има, само че Асен Василев чака разрешението на депутатите, с цел да ги харчи

Бюджетът би трябвало да се актуализира

ИСБГНИ упорстват минималната пенсия да стане 369 лв. при преизчисляване на пенсиите, а не както предлага служебното държавно управление - 340 лв.. Става въпрос за едни 20 млн. лева повече на месечна база или 60 млн. лева до края на годината . Ако има минимална пенсия от 369 лв., всичко ще коства на бюджета 154 млн. лева месечно, като в тези пари бъдат включени надбавките от 50 лв. (те костват 105 млн. лева месечно). Парите са налични в приходната част и актуализацията и ще узаконят опцията хората да получат преизчислени пенсии от 1 октомври .

Актуализацията на бюджета включва повече пари за обществени заплащания - в размер на 575 млн. лева допълнително . В тази актуализация са и парите за бизнеса - 400 млн. лева за мярката 60/40 и за мярката " Запази ме " (75/0) . ИБГНИ ще упорства по мярката " Запази ме " да има заплащания и за самоосигуряващите се лица на същия принцип - 75% от осигурителния приход в изискванията на коронавирус рецесия .
 ГЕРБ не могат да разпишат празен чек за актуализация на бюджета
ГЕРБ не могат да разпишат празен чек за актуализация на бюджета

Сега да разясняваме числа в чувал - това не можем да създадем

Като народни представители сме длъжни неотложно да се заемем с разглеждането на трите плана, импортирани от Министерски съвет за актуализация на държавния бюджет, за бюджета на ДОО и за бюджета на НЗОК . Манолова прикани медиите да питат управлението на Народното събрание за какво към момента няма комисии, с цел да се направи актуализацията .

Още на следващия ден могат да бъдат гласувани комисиите, актуализацията може да стане бързо, тъй като рискуваме 1 200 000 души и възрастните хора да посрещнат една тежка есен , уточни Манолова. Тя разчита на дебатите в зала, с цел да убеди всички депутати, че от 1 октомври не би трябвало да има нито един пенсионер, който да получи 1 лев по-малко от 369 лв. .

Депутатът Мария Капон уточни, че актуализацията, която предлага служебния кабинет в частта пенсии, е капан . Ние имаме подготвеност в бюджетна комисия да създадем актуализацията, с цел да създадем по този начин, че 369 лв. граница, да бъдат обезпечени - не през някакви други схеми и да не е ясно кой какво ще вземе , настоя Капон. ИСБГНИ ще внесе законопроект за регистрация по Данък добавена стойност и ще упорстват пониженото Данък добавена стойност за книги да не е до 31 декември, а да е и за по-нататък. Всички политики ние ще ги осъществяваме през актуализация на бюджета . Очакваме от Има Такъв Народ да имаме поддръжката за всички тези промени, надява се Капон.

Депутатите от " Демократична България " също ще поддържат актуализацията на бюджета .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР