Депутатите от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел са подкрепили

...
Депутатите от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел са подкрепили
Коментари Харесай

Партията на Меркел се обяви против изключването на "Хуауей" от германския пазар

Депутатите от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел са подкрепили документ, с който се предлага въвеждането на по-строги правила за задгранични снабдители на 5G съоръжение, само че не и възбрана измежду тях да е международният водач - китайската " Хуауей " (Huawei).

Това заяви " Ройтерс ", като добавя, че текстът е формиран от водачите на ХДС в отговор на терзания в партията, че китайската компания е опасност за националната сигурност на Германия. Това ще бъде и основа за реализиране на държавна прозиция с съдружните сътрудници от Германската социал-демократическа партия.

Изборът на тази тактика е и следващото - след Англия - отменяне от огромна европейска страна на настойчивите апели на администрацията на президента Доналд Тръмп китайският колос да бъде тотално изключен от създаване и присъединяване в информационни мрежи от последващо потомство.

Документът е от единствено 4 страници и в последния ми работен вид е било записано, че " държавни структури с задоволително запаси могат да се инфилтрират в мрежата на който и да е производител на съоръжение. Дори след изчерпателни механически инспекции, рисковете за сигурността не могат да бъдат отстранени изцяло - в най-хубавия случай те може да бъдет минимализирани. В същото време ние не сме беззащитнисрещу опитите да се подслушва през 5G мрежите. Използването на мощна криптография може да обезпечи дискретност на връзките и обвяната на данни ", написа в него.

За най-голямата стопанска система на Европа би било скъпо и евентуално рисково да изключва " Хуауей ". и трите ѝ огромни мрежови оператори са клиенти на компанията, а Берлин се притеснява също, че в противоположен случай и Пекин ще отвърне на удара.

Затова в документа се прави ясно разделяне сред достъп, транспорт и ядро на мрежите и се предлага потреблението на няколко компании, с цел да се понижи зависимостта от един единствен снабдител. Освен това би трябвало оптимално да се уточняват законите и разпоредбите на ИТ сигурност, с цел да служат те като азбучник, с който фирмите да вършат информации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР