Депутатите от Европейския парламент са постигнали съгласие по текста на

...
Депутатите от Европейския парламент са постигнали съгласие по текста на
Коментари Харесай

ЕП изготви резолюцията, обявяваща Русия за държава спонсор на тероризма и използваща терористични средства

Депутатите от Европейския парламент са постигнали единодушие по текста на резолюцията, с която Русия е избрана за спонсор на тероризма. Това оповестиха от Екологичен потенциал в формалния си уебсайт, като гласуването ще е идната сряда – на 23 ноември.

Бившият министър председател на Литва и сегашен евродепутат от ЕНП Андриус Кубилиус разкри главната част от текста, която гласи: „ Европейският парламент /.../ признава Русия за страна, спонсорираща тероризма, и за страна, която употребява терористични средства “.

„ След 4 часа договаряния сред политическите групи в Екологичен потенциал бе реализирано единодушие по текста “, добави той в обява в Twitter-профила си. Във войната си против Украйна съветските военни ускориха ударите си по цивилен обекти, в това число енергийна инфраструктура, лечебни заведения, медицински заведения, учебни заведения и убежища, като по този метод нарушиха интернационалното право и интернационалното филантропично право, гласи известието по отношение на резолюцията в уеб страницата на Екологичен потенциал, съобщи Актуално. 

„ С оповестяването на Русия за държавен спонсор на тероризма депутатите от Екологичен потенциал желаят да приготвят почвата за това Путин и неговото държавно управление да бъдат подведени под отговорност за тези закононарушения пред интернационален арбитражен съд “, се прибавя още в него.

Преди дни Камарата на депутатите в Чехия разгласи Русия за страна, спонсорираща тероризма. Това се случи във вторник вечерта с поддръжката на огромна част от народните представители - 129 от 156 присъстващи.

Преди това същото сториха Сенатът на Полша, Народното събрание на Латвия и този на Естония.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР